Dinamo, Split, Square i Novo Vrijeme na korak do plasmana na Final Eight

Dinamo je bio bolja momčad i zasluženo je slavio, no gosti su odigrali jako dobru partiju, orijentiravši se prvenstveno na kontre

U petak i subotu odigrano je sedam od osam utakmica prvog kruga osmine finala Hrvatskog malonogometnog kupa, a veliki korak k plasmanu na Final Eight ostvarile su četiri momčadi.

Futsal Dinamo svladao je Kijevo iz Knina, najbolju momčad Druge lige Jug, u Kutiji šibica sa 6:3. Dinamo je bio bolja momčad i zasluženo je slavio, no gosti su odigrali jako dobru partiju, orijentiravši se prvenstveno na kontre i malo je falilo da s povoljnijim rezultatom otiđu na uzvrat u Knin koji se igra sljedećeg vikenda.

“Očekivao sam tešku utakmicu, ipak je ovo bilo otvaranje polusezone, no na kraju sam zadovoljan. S pravim treninzima samo ćemo dodatno napredovati”, rekao je nakon utakmice dvostruki strijelac Penava.

U preostalim utakmicama, Vrgorac je u jedinom prvoligaškom dvoboju s minimalnih 1:0 slavio na gostovanju kod Osijeka pogotkom minutu prije kraja. Split Tommy je, bez svoja dva pojačanja Rafinhe i Roberta Grbića očekivano slavio sa 7:1 kod niželigaša Hrvatskog dragovoljca, a Square i Novo Vrijeme upisali su uvjerljive pobjede kod Vinkovaca, odnosno Murtera.

Dvoboj dva drugoligaša Mejaša i porto Tolera završio je podjelom bodova (3:3), kao i susret drugoligaša Petrinjčice i prvoligaške Uspinjače. Posljednju utakmicu prvog kruga osmine finala u ponedjeljak će odigrati Našice i Nacional.