U voćnjaku Obreška za vikend je vladala prava obiteljska atmosfera

FOTO: Udruga Djeca za bolji svijet

Udruga Djeca za bolji svijet iz Samobora u voćnjaku Obreška u mjestu Bešlinec pored Ivanić Grada organizirala je branje jabuka za obitelj s djecom koje je pobudilo ogroman interes. Skupio se veliki broj kako malih berača od tek nekoliko godina pa čak i do baka koje su došle sa svojim unučicama.

FOTO: Udruga Djeca za bolji svijet

Navedeni voćnjak inače jedan od najvećih voćnjaka u Hrvatskoj i nalazi se u vlasništvu tvrtke Moslavina voće. Uglavnom nakon dolaska u voćnjak i dobivanje informacija o tome koje se sve sorte jabuka u voćnjaku uzgajaju, koliko i kako se beru, gdje se sortiraju, peru, skladište.., gdje se prodaju i uputa kako jabuke brati, sudionici su se rasporedili u redove i krenuli s branjem. Brala se japanska sorta jabuka fuji.

FOTO: Udruga Djeca za bolji svijet

Nakon toga organiziran je ručak u predivnom ambijentu kleti obitelji Kunek “Stari Mlin” na kojem se nalaze brojne domaće životinje, čak i pauni i jeleni lopatari.

FOTO: Udruga Djeca za bolji svijet

Avantura je završila u Graberju Ivanićkom gdje je u organizaciji Društva prijatelja prirode Ivanić Grad,Turističke zajednice Ivanić-Grada i Muzeja Ivanić-Grada u planinarskoj kući Društva prijatelja prirode organizirana interesantna radionica Šuma oko nas, gdje su svi mogli učiti o biljnom i životinjskom svijetu koji obitava u obližnjoj šumi Marča. Osim toga bila je organizirana i igra traženja skrivenog kamenja i skrivenih grana u šumi te na kraju i poučna šetnja kroz samu šumu i traženje te prepoznavanje gljiva.

FOTO: Udruga Djeca za bolji svijet

– Sve u svemu puno sadržaja, predivna atmosfera, pozitivni i vedri ljudi i vesela djeca. Predivno proveden dan. Puno, puno hvala Upravi voćnjaka Obreška na čelu sa gospođom Ivonom i gospođom Milkom koje su bili izvrsni domaćini, koji su nam puno toga i ispričali, ali i pokazali i hvala im na jabukama – izvrsne su. Sve pohvale i velika zahvala gospođi Petri i gospođi Ljiljani koje su nam približile šumu Marču na jedan interesantan način i puno hvala svima koji su došli, ali i onima koji su na bilo koji način pomogli da organiziramo ovu aktivnosti koju ćemo svakako morati čim prije ponoviti – rekao je Leo Petrov predsjednik i osnivač udruge Djeca za bolji svijet.