Mrak-Taritaš ne bi voljela da o rezultatima izbora odlučuje pritvor, već program za Zagreb

Ako pobijedi, Anka Mrak-Taritaš najavljuje već u prvoj godini svog mandata smanjenje prireza za jedan posto

HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu grada Zagreba, Anka Mrak-Taritaš, gostovala je u emisiji Nedjeljom u 2 urednika i voditelja Aleksandra Stankovića s kojim je “pretresla” sve teme važne za Zagrepčane i Zagrepčanke. Otkrila je kako je 2017. godina godina u kojoj je Zagreb spreman za promjenu.

“Trećina građana još uvijek želi Milana Bandića na čelu Zagreba. Vidjet ćemo što će reći ostale dvije trećine. Teško je reći hoće li mu skijaška staza u Bakačevoj donijeti novi mandat ili ne, iako je izazvala prilično zanimanje javnosti, ali sve je bilo malo pretjerano”, rekla je u prvom dijelu emisije Mrak-Taritaš koja ne bi voljela da o rezultatima izbora odlučuju neke druge stvari poput zatvora ili pritvora.

“Idemo na izbore, pa neka pobijedi onaj tko daje, tko kaže da Zagreb ima budućnost, tko ima program za Zagreb 2030.. Voljela bih da to tako bude.”

Voljela bi i potporu SDP-a na lokalnim izborima, ali ona ne bi bila presudna za rezultat, kaže.

“Izbori za gradonačelnika Zagreba nisu momačko, ni stranačko nadmetanje, nego nadmetanje ljudi sa svojim osobnostima i programima.”

Istovremeno za svog najvećeg protivnika na nadolazećim izborima Milana Bandića dodaje kako nikad nije upoznala osobu veće socijalne inteligencije.

Ako pobijedi, Mrak-Taritaš najavljuje već u prvoj godini svog mandata smanjenje prireza za jedan posto.

“Oko 4 i pol miljarde kuna u proračun dolazi iz poreza i prireza, na prirez ide oko 600 milijuna. U prvoj godini smanjili bismo prirez za jedan posto. Racionalizirajmo naš proračun, neka se točno vidi za što se točno troši”, objasnila je.