Udruga Osit iz Krapine vas poziva na humanitarni koncert

Pod motom „Ne želimo ostati sami“ Udruga osoba s intelektualnim teškoćama iz Krapine organizira  humanitarnu akciju „ZAJEDNO ZA NAŠ NOVI DOM“ te HUMANITARNI KONCERT poznate glazbenice ANE RUCNER koji će se održati 5.05.2024.g. u 17 h u Festivalskoj dvorani POU Krapina, Šetalište hrvatskog narodnog preporoda 13, Krapina.

Ulaznice se mogu podići u prostoru Udruge osoba s intelektualnim teškoćama u Krapini, Magistratska 12/1, ili će Vas pod imenom čekati na blagajni POU Krapina na dan održavanja koncerta. Također se mogu kupiti na blagajni POU Krapina.

Iz udruge OSIT Krapina poručuju:

“Zahvalni smo svima koji su prepoznali veliku potrebu naših članova za uslugom organiziranog stanovanja uz podršku koja je krajnji cilj naše akcije. Osobe s intelektualnim teškoćama ne mogu samostalno brinuti o sebi, ovisni su o svojim bližnjima, i kad jednom ostanu sami trenutno jedina opcija je smještaj u instituciju. U tim teškim trenucima svima nam je potrebna podrška, a najbolje će je pružiti nama poznate osobe. Nažalost, u većini slučajeva slobodno mjesto nalazi se daleko izvan sredine u kojoj je osoba provela svoj život i gdje je „ubačena“ u nepoznato okruženje s njoj nepoznatim osobama. Provođenjem socijalne usluge organiziranog stanovanja uz podršku naši će članovi ostati živjeti u poznatoj sredini, u okruženju njima poznatih osoba i prijatelja, okruženju najsličnijem njihovom obiteljskom.

Iz tih smo razloga i na poticaj roditelja, krenuli u akciju kupnje polovice kuće (čija je druga polovica darovana od Općine Radoboj) koju sada treba urediti kako bi zadovoljila zakonske standarde i kako bismo što prije mogli započeti s pružanjem usluge organiziranog stanovanja uz podršku za naše najpotrebitije.

Ovim Vas putem molimo da nas podržite i pomognete nam da odgovorimo na životne potrebe naših članova, osoba s intelektualnim teškoćama, ali i najteže pitanje njihovih roditelja ŠTO ĆE BITI S NAŠOM DJECOM KAD NAS VIŠE NE BUDE??“

Kontakt Udruga OSIT Krapina:
tel.: 049/373 – 601
mob.: 099/233-4657
e-mail: info@mrokrapina.hr

Više o događaju: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=3703277386667027&id=100009544060322&rdid=JuhQKCfjzOtXFJq7