Drama u Prečkom: Obitelj podignula ogradu na pruzi na tramvajskom okretištu

Obitelj Maršanić u poslijepodnevnim satima počela je podizati ogradu i betonirati okretište tramvaja u Prečkom.

Foto: Stjepan Vaniček

Obitelj Maršanić u poslijepodnevnim satima počela je podizati ogradu i betonirati okretište tramvaja u Prečkom. Naime, RTL-ova emisija Potraga u lipnju je objavila priču o Maršanićima koji tvrde da im je Jugoslavija uzela zemlju da bi izgradila cestu koja nikada nije napravljena. Maršanići su zato 1997. godine tražili zemlju natrag. No Grad Zagreb je, unatoč njihovu pravnom zahtjevu, nekoliko godina kasnije upravo na njihovoj čestici u Prečkom sagradio okretište tramvaja.

Foto: Stjepan Vaniček

Tvrde da ih Grad zavlači godinama, a sada im je prekipjelo pa su se odlučili na ovaj potez. Ranije su najavljivali da će, ako im se ne isplati naknada, pozvati zaštitare i na svojoj parceli istresti 15 kubika zemlje i blokirati promet.

Foto: Stjepan Vaniček

“Neće oni blokirati ništa, Grad nikome nije ostao dužan niti će ostati, obratite se Uredu za imovinu, oni će vas dalje informirati”, poručio je tada Milan Bandić za RTL-ovu Potragu, a danas im u kratkom telefonskom razgovoru kratko rekao: “Sve će biti u redu, obitelji će biti isplaćena odšteta”.

Foto: Stjepan Vaniček

Oko 20 sati u Prečko je stigla i interventna policija, a prema riječima prolaznika, spominje se da bi komunalni redari trebali doći ukloniti ogradu.

Foto: Stjepan Vaniček

Zbog ove situacije tramvaji ne voze do Prečkog nego se okreću na Jarunu.

“Tramvaji linija 5 i 17 privremeno prometuju skraćeno do okretišta Jarun. Tramvajski promet obustavljen je između okretišta Jarun i okretišta Prečko te je uvedena izvanredna autobusna linija”, objavili su iz Zagrebačkog holdinga.