Uskrs se obilježava i u Zoološkom vrtu!

Životinje u Zoološkom vrtu danas su se posebno razveselile. Uskrsni zec i ove je godine u Maksimir unio obilje zabave. Za svakoga se tu pronašlo ponešto. Najviše su se naravno obradovali oni najmlađi za koje su ove godine organizirane  kazališne predstave i brojne radionice. Ipak, pažnja posjetitelja bila je na životinjama koje su također darivane pisanicama.
-Životinje danas dobivaju pisanice, naravno punjene onime što inače jedu – izjavio je ravnatelj ZOO-a, Damir Skok.
Već tradicionalno, maksimirski Zoološki vrt svake godine za one najmlađe povodom uskršnjeg blagdana  organizira prigodan program. Tako je i ove godine za djecu osmišljen zabavno edukativni program u sklopu kojeg djeca uče što životinje jedu, kako se spremaju njihove poslastice, te kako ofarbati pisanice prirodnim bojama.
Najviše pažnje posjetitelja plijenila je nastamba lavova. I oni su dobili pisanice. Ali ne bilo kakve pisanice, već one punjene mesom. Nitko nije ostao zanemaren, svaka će životinja dobiti prilagođeni poklon u obliku pisanice.
Mališani su u Zoološkom vrtu imali priliku besplatno obojiti lice, a mogli su uživati i u animaciji razigranih maskota i traženju darova iznenađenja.
Poslastice u čijoj su izradi sudjelovali oni najmlađi, podijelit će se svim životinjama. U njima će uživati lemuri, mungosi, merkati, čimpanze, rakuni i medvjedi.