I nakon Domovinskog rata, jedna petina stanovništva Republike Hrvatske živi u opasnostima od mina

27.01.2013., Zitnic - Oznake za minirana podrucja - Oprez Mine - Zabranjen pristup. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

photo: Hrvoje Jelavic

 

Udruga „Hrvatska pomaže“ i Hrvatski centar za razminiranje organiziraju donatorsku večeru „Zagreb za život bez mina“, pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba g. Milana Bandića.

Donatorska večera će se održati u srijedu, 19. travnja 2017. godine u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu s početkom u 19,30 sati.

I nakon Domovinskog rata, jedna petina stanovništva Republike Hrvatske živi u opasnostima od mina koje se nalaze u šumama, na poljoprivrednim površinama, na planinama. Mine uzrokuju humanitarne i razvojne probleme s dugoročnim socijalnim i ekonomskim posljedicama. U neposrednoj blizini Memorijalnog centra „Nikola Tesla“ u mjestu Smiljan, u Ličko-senjskoj županiji, nalazi se minsko područje veličine 134.680 m2. Kako bismo osigurali sredstva za siguran život svih naših građana ali i ravnomjeran razvoj svih područja Republike Hrvatske, ovom donatorskom večerom prikupljat će se sredstva za razminiranje navedenog područja.

„Grad Zagreb i Udruga Hrvatska pomaže godinama pomažu Hrvatskom centru za razminiranje i rade na podizanju svijesti o opasnostima od mina. Pozivam sve građane Zagreba, da dođu na donatorsku večer i tako daju svoj doprinos razminiranju dijela naše Domovine“ izjavio je g.Ante Brkljačić, v.d. ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje.

„Područja oko spomenika velikih ljudi, kao što je Nikola Tesla, moraju biti čista od mina. Ova večera je velik jedan korak u tom nastojanju“  rekla je gđa Đurđa Adlešič, predsjednica Udruge „Hrvatska pomaže“.

 „Pozivam sve na donatorsku večer „Zagreb za život bez mina“,, koja će doprinijeti razminiranju Hrvatske jer bez konačnog dovršenja toga problema nema ni mirnog ni sigurnog života u mnogim našim krajevima – pogotovo onima koji su tijekom Domovinskog rata najviše propatili. Od Oluje su prošle 22 godine i vrijeme je da problem mina konačno zatvorimorekao je pokrovitelj večere g. Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Uz izvrsne gastronomske delicije hotela Westin, gosti će uživati i u bogatom kulturnom programu donacijske večere nastupit će renomirani kazališni i glazbeni umjetnici iz Zagreba.

 Udruga „Hrvatska pomaže“ i Hrvatski centar za razminiranje pozivaju sve  građane Zagreba da se pridruže donatorskoj večeri „Zagreba za život bez mina “, u srijedu, 19. travnja 2017. godine u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu s početkom u 19,30 sati.

 Donacije za stol (za10 osoba) od  10.000,00 kn molimo uplatiti na: Žiro-račun Udruge „Hrvatska pomaže“, Masarykova 22, Zagreb,  IBAN: HR3323600001502044194 (Zagrebačka banka), opis plaćanja: Donatorska večera Zagreb za život bez mina