Prijem sportaša sportskog saveza osoba s invaliditetom

U Zagrebačkoj županiji održan je prijem povodom uspjeha sportaša Sportskog saveza osoba s invaliditetom na 7. IWAS svjetskim igrama. Pročitajte što su nam sudionici igara rekli o svojim dosadašnjim postignućima, planovima za budućnost i dojmovima sa svjetskih igara.

IWAS svjetske igre, igre za osobe s povredom kralježnice, amputacijama, cerebralnom paralizom te niske rastom imale su i svoje hrvatske predstavnike.

Razgovarali smo s Natašom Sobočan koja je na IWAS igrama osvojila brončanu medalju u bacanju diska.

 

– Bavim se atletikom, bacam disk i kuglu, bavila sam se i plivanjem. Na IWAS igrama sam osvojila brončanu medalju u bacanju diska, rezultati su bili vrlo zadovoljavajući. Rado bih se pokušala plasirat na Europsko prvenstvo koje se održava ove godine u kolovozu u Berlinu. – rekla je Nataša 

Svoje dojmove s nama je podijelila i igračica stolnog tenisa Marija Martinović

 

-U Portugalu sam osvojila ekipno zlato sa Ruskinjom koja je kategorija više od mene i 10. je na svijetu. Bila sam na više Svjetskih natjecanja, također i u Genovi gdje sam bila brončana. Može se reći da su mi uspjesi postali rutina, ali može to biti još i ćešće.- govori nam Marija

Najbolji sportaš Zagrebačke županije 2016. godine i bacač diska Velimir Šandor rekao je kako su sportašima poput njega ovakva primanja i nagrade od Zagrebačke županije još veći poticaj za daljnji rad i uspjeh te osvajanje novih medalja.