Ni jedan projekt u gradskoj četvrti Črnomerec nije realiziran

Autori: Margarita Weisz, FOTO: Jabuka Tv 10/31/2016 11:17

Kino Kalnik, potpuno zapušteni i derutni objekt u Ilici 227 koji su nekada posjećivali brojni Zagrepčani, danas je samo pokazatelj neučinkovitosti sustava.

– Gradska četvrt i Grad Zagreb osigurali su milijun kuna za rekonstrukciju kina, ali zbog neefikasnog Gradskog ureda za javnu nabavu taj je projekt opet propao. Unatoč tome što je gradonačelnik prošle godine obilazio postojeću lokaciju do danas se ništa nije realiziralo i mislimo da će to opet ući u domenu nekog predizbornog obećanja – istaknuo je vijećnik Gradske četvrti Črnomerec Darko Klasić.

To je samo jedan od problema u gradskoj četvrti Črnomerec za koji su osigurana sredstva u proračunu Grada Zagreba i gradske četvrti, a koji nikada nije realiziran.

– Radi se o projektima poput kina Kalnik, područne škole u Gornjoj Kustošiji, Velikog potoka, zatim tu je ulica Josipa Šabana, Karla Mainza, Ilica, komunalna infrastruktura u ulici Galovići, Mali bijenik, Matuni kao i mnogobrojne nadstrešnice na stanicama javnog prijevoza – objašnjava Klasić.

Novac nerealiziranih projekata vraća se u gradski proračun te se na taj način novac svih građana ne troši na projekte koji su zacrtani već potpuno nenamjenski.

Klasić ističe kako je Grad Zagreb nekome majka, a nekome maćeha, jer kako objasniti da u zadnjih deset godina u gradskoj četvrti Črnomerec ni jedan projekt nije realiziran.