Nove cijene parkinga bit će poznate do petka

Milan Bandić

Autor: 5/16/2011 13:42

Gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare odbio je komentirati presudu prema kojoj HEP i Tehnika nisu krivi za urušavanje u Kupskoj ulici, no dodao je kako će nakon što krivac postane poznat od njega naplatiti 2,75 milijuna kuna troškova koje je grad imao zbog tih radova.

-.--.-Bandić je ustvrdio kako je Zagreb imao trošak od 2,75 milijuna kuna za popravke te smještaj stanara Kupske nakon urušavanja ulice– Nemojte me tražiti da komentiram nepravomoćnu presudu. Jednom sam to napravio pa sam morao pola godine obilaziti sudove – kazao je Bandić aludirajući na slučaj iz 2006. kada je platio objavu oglasa ‘Istina je’, a odnosio se na kupnju zemljišta Zagrepčanke.

Državno odvjetništvo je to ocijenilo pokušajem pritiska na pravosuđe. Bandić je na današnjoj konferenciji konstatirao kako je on jedni dužnosnik u Hrvatskoj koji je išao na sud zbog komentiranja.

Bandić: Zdrav razum nalaže tko je kriv za Kupsku

– Znam tko nije kriv za Kupsku. Grad Zagreb – kazao je Bandić i zaključio:

– Grad Zagreb nije gradio, niti bio izvođač radova niti je bio podizvođač radova. Zdrav razum nalaže tko je kriv, no ja to neću reći. Neću si raditi neprijatelje, a još manje komentirati nepravomoćnu presudu.

Prvi čovjek Zagreba kazao je kako je zbog urušavanja Kupske ulice Grad imao troškove sanacije od 2,3 milijuna kuna te 450.000 za smještaj stanara te ulice koji su ostali bez krova nad glavom. Istaknuo je da
će Grad podići tužbu za naknadu tih troškova kada krivac za nesreću bude pravomoćno osuđen.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Gradonačelnik nije bio previše razgovorljiv o donaciji 27.000 kuna za prosvjed u HaaguNa konferenciji za novinare gradonačelnik nije htio dati precizan odgovor zašto je odobrio 27.000 kuna Udruzi hrvatska pravica za organiziranje prosvjeda u Haagu. Kazao je kako ga je skupina ljudi tražila novac te da im je on odobrio.

– Da me vi tražite novac i vama bi dao, ali me vi niste tražili – odgovorio je Bandić u svom stilu.

Grad će prekontorlirati trošenje novca dodijeljenog za organiziranje prosvjeda u Haagu

Sličan, nedefiniran komentar dao je i na opasku novinara o činjenici da su iz tvrtke APP Požega izjavili kako oni nisu sudjelovali u tom aranžmanu. Podsjetimo, u službenom zahtjevu navedene udruge upravo to stoji da su u Haag išli 21. travnja autobusima APP-a. Bandić je samo kazao kako će tražiti da se opravda svaka dodijeljena lipa.

Kada je riječ o najavljenim izmjenama cijena parkinga, gradonačelnik je kazao kako će odluku donijeti do kraja tjedna. Nije htio izlaziti s detaljima, no napomenuo je kako bi cijene trebale biti smanjene od 18 do 22 posto, a vrijeme maksimalnog dopuštenog parkiranja produženo.

Na pitanje zašto je sa sjednice Gradske skupštine povučena točka o sklapanju ugovora o kupnji zemljišta Zagreb montaže za izgradnju produžetka Šoljanove, Bandić je kazao kako su se umjesto pregovora s vlasnicima odlučili na postupak izvlaštenja.

– Pored Zagreb montaže ondje ima još četiri-pet vlasnika. Umjesto sklapanja sporazuma odlučili smo se na izvlaštenje jer je to povoljnija opcija za Grad – zaključio je Bandić.

-.-Bruno Konjević / CROPIX  -.-U Gradskoj upravi ističu kako je poštivana procedura prilikom izmjene prostornog plana na jankomiru, a nužna je za izgradnju Čermakovog neboderaKada je riječ o najavama da će zastupnici na sutrašnjoj sjednici odbiti izmjene urbanističkog plana na Jankomiru koji je potreban Ivanu Čermaku da izgradi neboder, gradonačelnik je rekao kako njega ne zanima tko je investitor već je li procedura ispoštivana. Na kraju je zaključio kako je sve bilo po proceduri te da nema razloga da se ova izmjena ne izglasa na sutrašnjoj sjednici.

Horvat: Natječaj za Čeramkov neboder je proveo DAZ

Na ovu temu se nadovezao i Željko Horvat, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, kazavši kako je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenje i graditeljstva potvrdilo da je procedura poštivana. Istaknuo je kako je natječaj za izgradnju navedenog projekta provelo Društvo arhitekata Zagreba što znači da je odabrano najbolje moguće rješenja za taj neboder.