Prazna fotelja direktora sukobljava SDP i HNS?

Autor: Sanjin Španović 3/19/2011 10:36

Sada već bivši direktor Gradske plinare Opskrba, Milovan Buchberger u stranačkoj podjeli direktorskih fotelja u Holding je došao kao kadar HNS-a. Svojom ostavkom je sada zapalio vatru mogućeg sukoba HNS-a i SDP-a oko imena nasljednika na toj poziciji, doznaje portal Zagrebancija.com.

Iako se o imenima ne priča, dvoje HNS-ovaca potvrdilo nam je kako HNS smatra da novi direktor treba doći iz njihovih prijedloga, te će tu ideju pokušati progurati i kod Ive Čovića, predsjednika Uprave Holdinga.
– Ako smo se već bili dogovorili da mi preuzmemo odgovornost za tu tvrtku, onda bi trebali to učiniti do kraja sa novim direktorom, a ne na pola puta skretati sa kolosijeka – kaže nam sugovornik iz vrha HNS-a.

U SDP-u taj scenarij odbacuju i smatraju kako nasljednika mora imenovati sam Ivo Čović bez ikakvih pritisaka. Jedan od Čovićevih suradnika rekao nam je kako SDP daje potporu u tome svom predsjedniku Uprave obzirom da su svjesni koliko je ta tvrtka Holdingu važna i koliki prihod ona mjesečno donosi u opasno nagriženu blagajnu Holdinga.

– Novog natječaja za to radno mjesto sasvim sigurno neće biti već će Ivo Čović naći nekog novog. Ne isključujemo moguće pritiske iz HNS-a, ali Čović njima sigurno neće podleći. Moguće je da novi direktor bude i netko iz redova onih koji su se ljetos javili na natječaj za to mjesto, ali nisu prošli – rekao nam je jedan Čovićev bliski suradnik.

Podsjetimo, u stranačkoj podjeli HNS je osim Buchbergera dobio još dva mjesta direktora podružnica Filka Ceznera u Stanogradnji i Srđana Vlaovića u Vladimiru Nazoru koji se spominje  kao mogući nasljednik Dragana Kovačevića na mjestu šefa HNS-a Zagreb.