Žedno uho drmat će Tvornicom puna tri tjedna

`Deerhoof´su ponovno nastupili u Zagrebu nakon sedan godina

Autor: R.I. 3/22/2012 10:34

Žedno Uho festival se ne vraća jer zapravo nikad nije ni otišao. Naime, još se lani, kad je poslužio kao uvod u nadolazeći premijerni Terraneo, ovaj festival vratio svom izvornom formatu, koji je svojevremeno njegovan u KSET-u, pa je kroz tri tjedna trajanja predstavio niz iznimnih imena u rasponu od Mercury Rev i Crippled Black Phoenix, preko Animal Collective i Swans, sve do zaključnog The Jon Spencer Blues Explosion koncerta.

Kako se to pokazalo iznimno zahvalnim, ali i zanimljivim publici, odlučeno je da će se s takvom praksom nastaviti i ove godine pa će se u razdoblju od 13. svibnja do 4. lipnja u Tvornici kulture održati brojni koncerti odličnih glazbenika.

Na samom otvaranju u nedjelju 13. svibnja nastupit će iznova oformljeni američki stoner-doom metal heroji Sleep, koji će demonstrirati zbog čega ih se smatra jednim od najutjecajnijih metal bendova devedesetih iz kojeg su kasnije nastali ništa manje cijenjeni High On Fire i Om.

Uz njih će zasvirati i naši stari znanci A Storm Of Light, post metal bend predvođen gitaristom Joshom Grahamom koji je najpoznatiji kao pridruženi član legendarnih Neurosis zadužen za vizualizacije. Sličnu ulogu danas ima i u grupi Sleep.

Već idući dan u Zagreb stižu miljenici domaće publike, Tindersticks, a ovo će trodnevno otvaranje Žednog uha u utorak 15. svibnja zaključit izvrsni kalifornijski Tera Melos. Koga još možete očekivati u sklopu ovog festivala, saznajte OVDJE.