Tragedija u Španskom: Muškarac ubio ženu i dijete, pa skočio u smrt

Autor: Autori: Tihana Rilak Urošević, FOTO: Matea Brčić 1/8/2016 9:40

Stravičan zločin potresao je rano jutros zagrebačko naselje Špansko. Pedesetogodišnjak, pripadnik Oružanih snaga RH, nožem je ubio svoje četverogodišnje dijete i 19 godina mlađu suprugu, ranio stariju ženu, a potom se bacio sa 4.kata zgrade.

Muškarac je po dolasku Hitne pomoći još uvijek bio živ, ali je preminuo na putu do bolnice. U stanu je ozlijeđena i 85-godišnja baka ubijene žene, kojoj je pomoć pružena u bolnici Sveti Duh. Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić posjetio je ozlijeđenu u bolnici. U stabilnom je stanju te će u toku dana biti premještena u KBC Sestre milosrdice.

 Kako doznajemo, muškarac se sa ženom počeo svađati u četvrtak poslijepodne i namjeravao je čak i zapaliti stan. Susjedi ubijenih u šoku su i nevjerici. Nitko nije očekivao da će ovakav zločin zadesiti njihovu inače mirnu ulicu.

– Neočekivano je ovo za našu mirnu ulicu. Prije smo imali u zgradi jednog dečka koji je pronevjerio mnoge stvari iz ulaza. To mi je bilo strašno jer sam se uvijek bojala doći doma da ne bude provala.  Sad kad ovakve stvari čuješ, još je groznije – rekla je jedna od susjeda ubijenih.

Iako su stanari okolnih zgrada za muškarca rekli da je bio miran i povučen obiteljski čovjek, kako neslužbeno doznajemo, muškarac kojemu je ovo drugi brak, policiji je otprije poznat zbog obiteljskog nasilja. Koji je bio povod ovoj tragediji i što se točno dogodilo još uvijek se ne zna. Očevid je u tijeku.