‘Zeleni Črnomerec’ uskoro bi trebao zaživjeti

Autor: Ivana Keleš, FOTO: Jabuka TV 5/27/2016 14:07

U gradskoj četvrti Črnomerec ostalo je niz manjih ulica i odvojaka koje još uvijek vape za obnovom. No, predsjednik Vijeća te gradske četvrti, Josip Jelić, kaže kako će se u ovoj godini napraviti oko 25 zahvata na tim područjima koje su već dogovorili sa Zagrebačkim cestama.

– Ovo godine ići ćemo na asfaltiranje značajnog broja nogostupa. Asfaltirat ćemo nogostup između Vinogradske i Mandalićine ulice, veći dio nogostupa u ulici Vrhovec sa zapadne strane, dio ulice nogostupa kod Ilice kod okretišta Črnomerec i još nekoliko ulica – pojasnio je Jelić.

U ovoj godini, napominje Jelić, radi se i na velikom broju projekata na području te gradske četvrti. Jedan od prioritetnijih projekata je i ‘Zeleni Črnomerec’, čija ideja postoji već tri godine.

– Vođeni mišlju da je Črnomerec jedini kvart u Zagrebu koji ima dvije park šume, Jelenovac i Grmoščicu i park prirode Medvednica, mi ćemo maksimalno iskoristiti taj kapacitet i pokušati urediti te zelene površine – rekao je Jelić.

Osim toga, Vijeće gradske četvrti Črnomerec donijelo je odluku da svake godine pomaže u obnovi jedne osnovne škole na tom području.

Imamo pet osnovnih škola. OŠ Pavleka Miškine nam je svježe uređena od strane Grada Zagreba. Do sada smo uredili okoliš i dječja igrališta kod OŠ Ivan Cankar te OŠ Kustošija. Također kontinuirano pomažemo i OŠ Nad Lipom koja je namijenjena djeci s posebnim potrebama, a ove godine rješavamo okoliš i kompletno uređujemo OŠ Medvedgrad – objasnio je Jelić.

JEDINA ČETVRT BEZ ŠPORTSKE DVORANE

U koordinaciji s Gradom Zagrebom, ističe Jelić, izuzetno se radi i na projektu završetka otkupa parcela i nastavka radova kolektora ‘Veliki potok’, čime bi se riješila kanalizacija Mikulića, Fraterščice, Bijenika i Luškića, a isto tako intenzivno se radi i na planiranju izgradnje dvorane, koja nedostaje na području te gradske četvrti.

– Mi smo jedina četvrt koja još nema športsku dvoranu. Naša je težnja da se izgradi nova polivalentna športska dvorana na području Mikulića – izjavio je Jelić. Dodao je kako je zadnji projekt na kojem se radi ‘Kino Kalnik’ čija bi obnova trebala krenuti krajem ljeta.

Iako na području gradske četvrti Črnomerec još uvijek postoje dugoročni problemi poput dječjih igrališta, kanalizacijskog sustava, te klizišta, mnogi projekti su u izradi, unatoč sporoj birokraciji, koja ih, kako kaže Jelić, koči. Jesu li i sami građani zadovoljni radom Gradske četvrti najbolje će pokazati novi izbori koji će biti za godinu dana.