Zagreb je domaćin Europskog omladinskog prvenstva u stolnom tenisu

Autor: Ivana Keleš, FOTO: Jabuka TV 1/22/2016 1:26

Europsko juniorsko i kadetsko prvenstvo u stolnom tenisu nakon 41 godine ponovo se vraća u Zagreb. Održat će se ovog ljeta, od  7. do 17. srpnja, a povodom toga delegacija Hrvatskog stolnoteniskog saveza sastala se s prvim čovjekom Grada Zagreba Milanom Bandićem s kojim su popričali o detaljima događaja.

– Doći će nam više od tisuću gostiju koji će u Zagrebu boraviti 12 dana – rekao je Zlatko Pospiš, predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza te dodao kako je to turistički i profitabilan događaj za cijeli Grad Zagreb.

Iz Hrvatskog stolnoteniskog saveza kažu kako im je nadolazeće prvenstvo, koje će se održati u Domu Sportova, dobra podloga za organizaciju budućih natjecanja.

– Ako se dokažemo u organizaciji ovoga prvenstva, kandidirat ćemo se i za organizaciju Europskog veteranskog prvenstva koje će se održati 2019. godine – izjavio je Pospeš te dodao kako bi u Zagreb prilikom toga mogli privući 5000 ljudi iz cijele Europe.

Zagreb je ovih dana posjetio i glavni tajnik Europske stolnoteniske federacije, Richard Scruton, koji je prije samog prvenstva došao u kontrolu Grada, hotela, smještaja i prehrane.

– U ime Europske stolnoteniske federacije, veselimo se što će se nakon 41 godine Europsko omladinsko prvenstvo ponovno vratiti u Zagreb. Uvjereni smo kako će Zagreb osigurati savršene uvjete za održavanje ovog prvenstva – poručio je Scruton.

Grad Zagreb na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem, osigurat će financijsku pomoć u organiziranju prvenstva.

– Grad nam jednim dijelom mora pomoći, to nam je obećao – rekao je Pospiš te dodao kako gradonačelnik Bandić uvijek ima smisla za događaje kao što je ovo Europsko prvenstvo.

Svi zaljubljenici u ovaj dinamičan sport tako ovog ljeta neće morati daleko putovati kako bi uživali u vrhunskom stolnom tenisu koje će im prirediti najbolji europski stolnotenisači.