Više od desetljeća čekamo novi asflat!

Autori: Leonarda Lujić, FOTO: Leonarda Lujić 8/11/2016 15:17

Više od desetljeća stanovnici Ulice Josipa Šabana u gradskoj četvrti Črnomerec čekaju na obnovu asfalta. Rupa na rupi, pucanje vodovodnih cijevi, lokve vode- samo su dio svakodnevice.

– Ovdje su stare vodovodne cijevi, one pucaju, posteljica asflata je istrošena – žali se stanovnik ove ulice Zvonko Grac.

– Ja sam ovdje od 80.- te godine i već 36 godina je sve isto. Ništa se nije promjenilo. Pitajte koga god hoćete, to je strašno – ogorčena je marija Rožmarić, ujedno i članica Vijeća mjesnog odbora Sveti Duh.

Ulica Josipa Šabana, tvrde vijećnici samo je jedna u nizu neispunjenih obećanja.

– Nije u pitanju samo Ulica Josipa Šabana, problemi su u ulici Vinogradi, Gornjem Prekrižju, Mali Bijenik, Galovići, Oršanićeva i niz drugih. Kako se može dogoditi da se projekt za fontane izradi u samo šest mjeseci, a jedna obična ulica više od desetljeća. Pozivamo gradonačelnika da završi ove projekte koji su započeli i da ih završi – izjavio je član Vijeća gradske četvrti Črnomerec, Darko Klasić.

I ta obećanja ne zaobilaze čak niti elitne zagrebačke četvrti.

– Gornje Prekrižje je elitni dio Pantovčaka, a ljudi ondje svaki tjedan moraju prazniti septičke jame. Mislim da vam to dovoljni govori – upozorio je Klasić.

Zašto se neki projekti realiziraju za svega šest mjeseci, a neki se čekaju godinama, pitanje je koje muče stanovnike ovih područja. Zagreb u kojem će svatko imati pravo na vodu, kanalizaciju i asflat, smatraju svojim osnovnim pravom, za koje će se i dalje boriti.