Uređuje se trg Nevenke Topalušić, prosvjednice i braniteljice iz Savske 66

Gotovo dvije i pol godine su prošle od smrti Nevenke Topalušić koja je život izgubila tijekom prosvjeda na platou Savske 66, ispred Ministarstva branitelja. Nevenka je u rat otišla u listopadu 1991. s Gromovima, a sudjelovala je i u Oluji. Ranjena je u akciji Una, zbog čega je ostala prikovana za invalidska kolicima. Umrla je tijekom braniteljskog prosvjeda  uslijed stresa pomiješanog s njezinim teškim zdravstvenim stanjem te postala sinonim braniteljske borbe zbog čega trg na kojem je bio postavljen šator u Savskoj ulici nosi njeno ime.
-Hvala Bogu da nakon dugo vremena uredimo ovaj trg našoj Nevenki Topalušić koja je nažalost preminula tijekom dugotrajnog prosvjeda koji je trajao 550 dana. Simolika je danas velika, nalazimo se u Velikom tjednu, bliži nam se Uskrs, i želim na ovaj način se odužiti našoj preminuloj suborkinji Neveki Topalušić – izjavio je Miodrag Demo, koordinator zagrebačkog Odjela za branitelje.

Ovom prilikom velikog doprinosa Neveke Topalušić Domovinskom ratu prisjetili su se i njeni suborci.
-Gospođa Neveka Topalušić bila je pripadnica 2. gardijske brigade. Bila je izuzetna žena koja je ne štedeći sebe izlazila na prvu crtu bojišnica, a kako je bila u sanitetu to joj nije bio posao. Zbrinjavala je ranjenike s prve crte i riskirala vlastiti život. Nažalost, stradala je i ostala je u kolicima. Na ovom mjestu je ostavila svoj život u borbi za prava hrvatskih branitelja – dodao je

Ivan Krupec, predsjenik Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi.
Iako je riječ o samo malom doprinosu svemu što je ova pripadnica 2. brigade dala za Hrvatsku, gradonačelnik Bandić napominje kako je Grad Zagreb uvijek tu za branitelje.
-Ovdje smo prije godinu i pol dana otkrili spomen-ploču Neveni Topalušić i tada smo obećali da ćemo napraviti i bistu te spomenik. Dogovorili smo se da kada se već sve uređuje da uredimo i ove ploče na trgu, bit će to tri puta skuplje jer će sa 100 000 kuna to doći na 400 000 kuna ali naši branitelji to zaslužuju. Imat ćemo novu viziju ulaska u Ministarstvo banitelja i prekrasno ćemo urediti ovaj dio trga – zaključio je Milan Bandić.
Radovi uređenja trga trajat će desetak dana.