Put do vrtića horor za roditelje, djecu i vozače

Autori: Margarita Weisz, FOTO: Jabuka Tv 5/25/2016 10:22

Loparska ulica na Srednjacima put je kojim roditelji svakodnevno vode djecu u vrtić. Ulica nema nogostup, auti su nepropisno parkirani s jedne i druge strane te se ne mogu mimoići. U vrijeme najvećih gužvi morate biti jako koncentrirani želite li se probiti do vrtića, a da vas pritom netko ne pregazi.

– Mislim da je ovakvo stanje neodrživo i opasno za vozače, roditelje, djecu i stanare i treba što prije pronaći rješenje – rekao je predsjednik Odbora za predstavke i pritužbe Dan Špicer.

U potrazi za rješenjem Odbor za predstavke i pritužbe obratio se Gradskom uredu za prostorno uređenje te su oni na teren poslali komunalne redare čije izvješće iznenađuje.

– Ovakve paušalne ocjene komunalnih redara da tamo nema nepropisno parkiranih automobila nisu istinite, osim ako nisu bili tamo u podne – objasnio je Špicer.

– Fotografije koje smo mi zaprimili govore suprotno, tamo su automobili parkirani duž cijele ulice i jako je malo mjesta – dodala je članica Odbora za predstavke i pritužbe Bogdanka Srdić-Vulpe.

Jedno od mogućih rješenja, uz izgradnju nogostupa, je jednosmjerna ulica.

– Ta ulica izlazi na drugu stranu, ona nije slijepa i može biti jednosmjerna, ali neka struka već jednom odluči – ističe Špicer.

Struka bi napokon trebala pronaći rješenje, a zahtijev za dodatnim obrazloženjem Odbor će uputiti Gradskom uredu za promet.