Najljepši vrt Črnomerca ima gospođa Dubravka

Autor: Paula Kota 7/3/2015 14:29

Vrt gospođe Dubravke Polić najljepši je na području Mjesnog odbora Šestinski dol – Vrhovec. Odabir nije bio nimalo lak jer je konkurencija bila jaka. Uz prigodnu izložbu slika okućnica, natjecateljima su uručene simbolične nagrade.

– Četvrtu godinu zaredom organiziramo akciju natječaja za naljepšu okućnicu i najljepši balkon. Ove godine se prijavilo osam obitelji od kojih smo odabrali prvo, drugo i treće mjesto. Svi ostali zaslužili su zahvalnice za doprinos djelovanja i promicanja toga da naš kvart bude još ljepši, zeleniji i prepun cvijeća – izjavila je predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Šestinski dol – Vrhovec Božena Horvat – Alajbegović.

Sveukupno odam vrtova prijavljenih na natječaj ocijenila je tročlana komisija vodeći se određenim kriterijima.

– Kriteriji za odabir najljepše okućnice su uložen trud, energija, motivacija, kreativnost, količina i šarolikost biljnog raslinja i ono najvažnije, osobni identitet vrta koji vlasnika obilježava – objasnila je Horvat – Alajbegović.

Ovo je hvalevrijedna akcija jer prijavljeni na natječaj odašilju jasnu poruku da žele ljepši kvart i kvalitetniji život u njemu.

– Vjerujem da će i ova nagrada biti poticaj našim sugrađanima da brinu o okolišu, da uređuju svoje vrtove, brinu o otpadu, recikliraju, da kompostiraju kako bi grad bio ljepši, čišći i bolji za generacije koje dolaze – izjavio je Hrvoje Dokoza, zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode.

Cilj natječaja je da se proširi i na ostale zagrebačke kvartove. Ukoliko vaš vrt ne zadovoljava sve kriterije, ne očajavajte. Dovoljno je vremena pred vama da i vaš vrt sljedeće godine postane najljepše uređeni vrt u kvartu.