Jarun još nije dobio ogradu na livadi za pse

Autor: M.W.; FOTO: Jabuka Tv 11/22/2016 13:25

Iako je još u svibnju donesena odluka Gradske skupštine Grada Zagreba o postavljanju ograde na Jarunu, vlasnici pasa koji posjećuju ovu najveću zagrebačku livadu za istrčavanje pasa, i dalje čekaju obećano.

– Ograda još nije postavljena i to vam je samo pokazatelj kako se uvažavaju odluke koje se donose u Gradskoj skupštini. Sugrađani su napravili peticiju da se vrati ograda na livadu koja već 10 godina služi za puštanje pasa. Ja sam u dogovoru s njima tu njihovu peticiju pretočio u prijedlog izmjene gradske odluke. Gradonačelnik je na samoj toj sjednici u svibnju moj prijedlog prihvatio sa zamolbom da pričekamo sa primjenom odluke do 1.8. kako bi u međuvremenu ta tri mjeseca Jarun odnosno Zagreb postavio ogradu na tu livadu. Sada je kraj studenog, ograde nema i neće biti postavljena, a to dovodi u pitanje kako Grad funkcionira – rekao je gradski zastupnik Tomislav Stojak.

Osim ograde koja nije postavljena na vrijeme, problem predstavljaju i kazne koje komunalni redari pišu vlasnicima pasa.

– Dakle ovaj put Grad doduše čak i nije zakazao, koliko komunalni redari. Gradska skupština je donijela odluku da se ova livada od 1.8. ove godine namjenjuje za slobodno istrčavanje pasa odnosno vođenje pasa na šetnju bez podvodca. Da bi se zadnjih tjedan dana dogodili slučajevi gdje nas komunlani redari kažnjavaju. Jedan slučaj dogodio se na ovoj livadi, napisali su kaznu ljudima, što je protivno odluci Gradske skupštine pa me to zabrinjava. Imam osjećaj kao da nas se stvarno pokušava maknuti s ovog mjesta – rekao je vlasnik psa Kristijan Petrović.

Prema odluci psi se smiju slobodno kretati na livadi uz nadzor vlasnika, no zabrinuti građani svejedno dobivaju kazne.

– Nitko nema pravo više kažnjavati niti jednog našeg građanina sa psom kada ga pusti ovdje jer ta livada je upisana u gradsku odluku gdje se smiju puštati psi bez povodca – objasnio je Stojak.

Iako su građani predložili odluku i ona je jednoglasno usvojena na sjednici Gradske skupštine, ostaje pitanje zašto to nije učinjeno.