Prije 29 godina raketiran je Zagreb

U spomen na žrtve napada, Zagreb je 2007. prostor na uglu Vlaške i Draškovićeve ulice imenovao Trgom svibanjskih žrtava 1995.

FOTO: Grad Zagreb

Prije 29 godina raketiran je naš grad. U spomen na sugrađane poginule u raketiranju Zagreba 2. i 3. svibnja 1995. položeni su vijenci i zapaljene svijeće na Trgu svibanjskih žrtava.

– Ja sam radila u MUP-u koji je raketiran 2.5. i tada sam nastradala. Ozljeda je bila puknuće zdjelice, drugo nije ništa, hvala Bogu – rekla je Barta Ljeposava, žrtva raketiranja.

– Ja sam stradala 2. u Petrinjskoj gdje sam službeno bila na terenu. Invalid sam 70% i to je nešto što čovjek ne može nikako zaboraviti, niti preboljeti – otkrila je Biserka Markioli, žrtva raketiranja.

Svibanjskih žrtava i ove se godine prisjetio čelni čovjek Zagreba.

– Svake godine ovdje dođemo kako bismo obilježimo ovaj strašan događaj. Trg svibanjskih zločina je određen zato što je baš u Draškovićevoj i Vlaškoj palo najviše zvončića prije 29 godina. Na nama, ali i na drugim generacijama je da se sjećaju ovog strašnog zločina kako se ono više nikada ne bi ponovilo – poručio je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.