U Maksimiru podijeljeno 40 tisuća porcija graha i 25 tisuća porcija štrukli

Uživalo se i u nastupima Gibonnija, Martina Kosovca, benda The Kazetofon, Zagrebačkog orkestra ZET-a, Šlagerista, Superstary,a Ivane Galić i SoulBEATa te Tri soprana One, kao i mnogih dječjih zborova, plesnih skupina i drugih dječjih sadržaja.

Uz već tradicionalnu podjelu graha i štrukli te bogat glazbeni i kulturni program, u zagrebačkom parku Maksimir, dostojanstveno je proslavljen Međunarodni praznik rada.

– Ovo je dan koji nas uvijek iznova podsjeća na davno započetu borbu za prava svakog radnika. Radnička prava nisu nikome dana, ona su uvijek izborena i ta borba uvijek mora biti kontinuirana i ići prema gore – rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević poručivši kako kao društvo, to nikako ne smijemo zanemarivati, već moramo učiniti sve da imamo zadovoljne radnike i da omogućimo pravednije zapošljavanje te kvalitetnije socijalne, zdravstvene i obrazovne usluge.

– Grad Zagreb, kao jedan od većih poslodavaca, želi biti primjer i nositelj pozitivnih promjena na bolje. Zato smo i ove godine ponovno povećali materijalna prava radnika u trgovačkim društvima Zagrebačkom holdingu, ZET-u, Zagrebačkome velesajmu i URIHO-u uvažavajući ekonomsku situaciju u društvu, inflaciju, kao i stanje na tržištu rada – dodao je.

U Maksimiru se okupilo nekoliko desetaka tisuća posjetitelja kojima je podijeljeno 40 tisuća porcija graha i 25 tisuća porcija štrukli, a uživalo se i u nastupima Gibonnija, Martina Kosovca, benda The Kazetofon, Zagrebačkog orkestra ZET-a, Šlagerista, Superstary,a Ivane Galić i SoulBEATa te Tri soprana One, kao i mnogih dječjih zborova, plesnih skupina i drugih dječjih sadržaja.

FOTO I TEKST: Grad Zagreb