Cijena plina u Zagrebu neće rasti

Gradska plinara

Na konferenciji za novinare gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obećao je da cijena plina neće rasti. Iako je Hrvatska energetska regulatorna agencija od 1. travnja objavila nove tarifne cijene opskrbe plinom, gradonačelnik je istaknuo kako će minimalno poskupljenje plina nadoknaditi unutarnjim rezervama Gradske plinare i uštedama unutar Zagrebačkog holdinga.
Radi li se o predizbornom triku ili, kako objašnjava gradonačelnik, brizi za građane Grada Zagreba? Kako bilo, Bandić je obećao da cijena plina, usprkos povećanju cijena za sva opskrbna područja u Hrvatskoj, u Zagrebu ipak neće rasti.
– Nije to predizborni trik nego briga za zaštitu standarda građana. 265 tisuća ljudi je prikljućeno na plin u Gradu Zagrebu i najnoviju odluku o poskupljenju cijena plina mi smo odlučili pokriti – rekao je Bandić.
Zbog zadržane cijene plina gradonačelnik ne očekuje gubitak na godišnjoj razini.
– Poskupljenje nije veliko i ta razlika će se nadoknaditi unutarnjim rezervama Gradske plinare i uštedama unutar Zagrebačkog holdinga. Nema povećanja cijene, ni iz budžeta, ni proračuna, ni Plinare. Gospoda će zasukati rukave i obaviti posao – zaključio je gradonačelnik.