„Suvremeni izazovi održivog turizma“

Održivi turizam sve je češća tema o kojoj se govori u stručnoj, ali i široj javnosti. Turistička zajednica Zagrebačke županije i Veleučilište Velika Gorica upravo zato održali su događanje na kojem će u suradnji s ključnim dionicima progovoriti o izazovima „zelenog“ turizma.

Stručni skup održao se u prostorijama Veleučilišta Velika Gorica, a dekan Ivan Toth iskoristio je priliku da naglasi dobrobiti ovih zajedničkih snaga kao i sigurnost koju naša zemlja pruža. Zamjenik župana Ervin Kolarec istaknuo je da se možemo ponositi prirodom koja nas okružuje na prostorima Županije koja je i poznata kao zeleni zagrebački prsten. Sve to dovelo je i do povećanog broja noćenja, a samim tim i napretkom turizma. Županiji je u cilju da što veći broj turista dolazi u kontinentalne dijelove Hrvatske, i u tom će smjeru nastaviti djelovati, nastavio je.

Ovu inicijativu Turističke zajednice i Veleučilišta prepoznala je i Vlada čiji je potpredsjednik Davor Božinović ukazao na važnost sigurnosti u turizmu, ali i pohvalio našu zemlju.

Svi govornici bili su sudionici stručnog skupa koji predstavlja značajan događaj u području turizma, okupljajući stručnjake, znanstvenike, predstavnike poslovnih subjekata i drugih dionika iz turističkog sektora.