Sedam i pol milijuna eura više za zagrebački sport!

Čak 25 milijuna za javne potrebe u sportu i 4 za potporu vrhunskom sportu u rebalansu Proračuna Grada Zagreba za 2024. godinu.

FOTO: Press materijal

Stigla je izvrsna vijest za zagrebački sport. Na 35. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, održanoj u četvrtak, 27. lipnja 2024., od 35 točaka dnevnog reda, u dvije su predlagatelji bili gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i Sportski savez Grada Zagreba. Točka 1. odnosila se na prošlogodišnje djelovanje Saveza i njegovih članova, a pripremljeno Izvješće o izvršenju Sportskog programa i Plana sredstava za sufinanciranje Programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba s naslova SSGZ-a za 2023., Gradska skupština je i prihvatila.

Rebalansom proračun za sport u Programu javnih potreba sporta povećan je za četvrtinu, odnosno s 20 milijuna na 25 milijuna eura. Iako se radi o rekordnom povećanju za koje se izborilo sadašnje vodstvo Saveza zajedno s nadležnima u Gradskom uredu za obrazovanje, sport i mlade, a i koje će svakako olakšati provođenje sportskih programa i natjecanja članova SSGZ-a u ovoj godini, potrebe sporta u Gradu Zagrebu su iznimno velike.

Sve veća brojnost gradskih sportskih saveza i klubova i nastojanje da se sport razvija u natjecateljskom i rekreativnom smislu, zahtijevaju i veća ulaganja u sport na dobrobit čitave zajednice. Na poziciji Potpora vrhunskom sportu s postojećih 1.459.900,00 eura dodano je 2.581.200,00 eura više, te je sada ta stavka na 4,014 milijuna eura. To su sredstva za klubove gradskog značaja (njih 10 s tim da u odbojci imamo mušku i žensku postavu u jednom klubu), te za vrhunske sportaše I. i II. kategorije iz olimpijskih sportova, parasporta i sporta gluhih. Ukupno povećanje za sportske programe iznosi 7,581 milijuna eura.

Glavna tajnica SSGZ-a, Suzana Šop, izjavila je: “Ovo povećanje proračuna omogućit će nam da još kvalitetnije podržimo naše sportske klubove i saveze te unaprijedimo sportske programe u Gradu Zagrebu, što će imati pozitivan učinak na cijelu sportsku zajednicu. Zahvaljujemo, još jednom, gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću i pročelniku Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade gospodinu Jurošu na njihovoj podršci i razumijevanju potreba zagrebačkog sporta.”

FOTO I TEKST: Press materijal