Zagreb kao sigurna turistička destinacija

U projektu Sigurna turistička destinacija sudjeluju strani policijski službenici i to upravo iz zemalja iz kojih dolazi veliki broj turista u Hrvatsku

Warsaw, Poland - August 23, 2018: Famous old town historic Castle Square in capital city during sunny summer day crowd of people free tour guide

Građani i strani državljani željni su putovanja. Ono što je važno prilikom odabira destinacije, je primarno da nam bude lijepo, a statistike istraživanja pokazuju i da se osjećamo sigurno. U projektu Sigurna turistička destinacija sudjeluju strani policijski službenici i to upravo iz zemalja iz kojih dolazi veliki broj turista u Hrvatsku, kako bi pomogli hrvatskim kolegama i svojim sugrađanima u komunikaciji i savjetima te drugim preventivnim i policijskim aktivnostima. S obzirom na brojnost korejskih turista, ove godine hrvatskim policajcima pridružuju se i kolege iz Koreje.

Osnovna zadaća korejskih policijskih službenika je pomoć hrvatskim policijskim službenicima u uspostavi što bolje komunikacije s korejskim turistima i obrnuto, a sve u cilju postizanja maksimalne sigurnosti korejskih turista.

Projekt je pokazao da se turistički promet u glavnom gradu naše turističke zemlje stabilizira i ponovno pokreće onako kako bismo mi to željeli, istaknula je direktorica Turističke zajednice.

Ovaj projekt dolazaka policajaca iz drugih zemalja u Hrvatsku, prvenstveno zbog turističkog interesa pokrenut je još 2006. godine.

Korejski turisti će svoje policijske službenike moći zaticati na po centru grada tijekom organiziranog ili slobodnog obilaska znamenitosti.

Iz PU zagrebačke najavili su i skorašnji dolazak policajaca iz Narodne Republike Kine, koje će građani i turisti moći vidjeti na području užeg centra grada.