Vozač relija u devet točaka objasnio zašto je Sljemenska cesta opasna čak i za profesionalce

Mitove i legende o vožnji po Sljemenu ostavite za šank, poručio je Juraj Šebalj.

Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb

Nakon nesreće o kojoj bruji cijeli Zagreb, a koja se dogodila u noći s utorka na srijedu, oglasio se i vozač relija Juraj Šebalj.

Naime, u srijedu, u ranim jutarnjim satima zagrebački vatrogasci dobili su dojavu o prometnoj nesreći na Sljemenskoj cesti. Mercedes C klase sletio je s ceste i visio iznad provalije. Dvojica mladića stara 18 i 19 godina, srećom, prošla su samo s lakšim ozljedama. 

Da je Sljemenska cesta opasna i za profesionalce, a kamoli početnike i zašto, Juraj Šebalj objasnio je u devet točaka koje je objavio na svojoj Facebook stranici.

1. Nema zaštitnih ograda, na kojem god mjestu da sletite čeka vas dubok pad u bezdan.

2. Iako je jednosmjerna, puno puta sam sreo automobil u suprotnom smjeru. Pitanje je samo kada će se to i vama dogoditi.

3. Ako niste profesionalac, ne očekujte da ćete znati gdje se točno nalazite na Sljemenu. Puno mjesta liči jedno na drugo i vrlo lako se dovedete u iluziju da ste na nekom drugom mjestu.

4. Zagorska strana Sljemena je skliska. Mnogi zavoji su u kontra nagibu, a zagrebačka strana je uska i na mjestima ima odrona kamenja.

5. Sljemenska cesta građena je davno. Puno zavoja se zatvara iz blagih u jako oštre. Prometnih znakova nema!

6. Poštujte jedni druge na zagrebačkoj strani (uzbrdo i nizbrdo) i propustite brža vozila na označenim mjestima!

7. Iako se radi o domaćoj stazi, upravo ovdje sam imao nekoliko nesreća na natjecanju.

8. Mitove i legende o vožnji po Sljemenu ostavite za šank. Tamo se uvjek vozi brže. Nekoliko mladih života skončalo je na Sljemenu iz čiste gluposti.

9. Na uzbrdici od Blizneca do vrha srest ćete puno biciklista u suprotnom smjeru. Ja ih zovem “zagrebačkim kamikazama”. Samo se stvore ispred tebe bez ikakve najave.