Važno upozorenje Zagrepčanima: “Ako ih vidite, znajte na što su spremne”

Apel koji se širi društvenim mrežama.

Foto: Wikipedia, Facebook

Društvenim mrežama proširio se apel jednog mladića. Naime, kako tvrdi, još oko Adventa prošle zime je uočio grupu Romkinja koje džepare na potezu od Autobusnog kolodvora, preko Glavnog kolodvora do Trga bana Josipa Jelačić.

Građane je odlučio upozoriti da su sada promijenile taktiku i više ne vrebaju samo turiste, već “operiraju” među putnicima na Autobusnom kolodvoru koji dolaze s mora.

“Sada sačekaju da busevi pogotovo s mora dođu na stajalište i dok putnici naprave gužvu dok čekaju i uzimaju prtljagu, njih 4 do 7 se gužvaju, otvaraju putnicima ruksake, torbe i kradu novčanike, mobitele… A ne libe se ni pratiti ljude po pokretnim stepenicama i otvarati im ruksake. Jučer sam uspio spriječiti dvije krađe, a jednu ne jer sam bio daleko (sve putnici iz istog busa). Dakle, ako na Autobusnom ili Glavnom kolodvoru vidite grupu od tri ili više Romkinje, relativno dobro odjevene, znajte da su vas spremne okrasti. Pazite na stvari i ne nosite novčanike u ruksacima na leđima i upozorite i ostale”, pojasnio je na Facebooku.

Dodaje i da je, po njegovoj procjeni, riječ o grupi od četiri do sedam žena u dobi od 13 do 40 godina.