U Galeriji Kranjčar otvorena izložba “Ja sam snaga”

U Galeriji Kranjčar otvorena je izložba “Ja sam snaga”, udruge Nismo same, nagrađivanog fotografa Vjekoslava Skledara, čija tema je destigmatizacija onkoloških pacijentica kroz fotografije i priče 10 žena oboljelih od raka dojke.

– Na izložbi možemo vidjeti deset portreta, deset predivnih, snažnih žena, koje su oboljele, koje se hrabro bore sa svojom bolešću, koje su nam otvorile vrata svoga doma gdje smo ih fotografirali, rekao je Vjekoslav Skledar, autor izložbe.

Jedna od oboljelih žena je i Ljiljana Čačko, čiji portret je također moguće vidjeti na izložbi. Hrabro se borila s bolešću koja je sada iza nje.

– Ja se nadam da sam dobro, bila sam na CT-u, čekam nalaze, nadam se da sam zdrava. Osjećaj je da sam presretna, sretna sam što sam dobila priliku, što sam živa, što je moja dijagnoza takva kakva je i nadam se da ću s bolešću moći živjeti, da ću biti dobro, biti zdrava.

Čast da otvori izložbu pripala je ministrici kulture i medija Nini Obuljen Koržinek koja je, kako kaže, počašćena što se našla baš u toj ulozi:

– Naslov izložbe Ja sam snaga na najljepši način opisuje predivne, moćne, snažne fotografije, snažnih žena koje su, izlažući se na ovakav način, fotografskom aparatu, poslale svim ženama koje se bore za svoj život poruku o ljepoti i hrabrosti.

Izložba će biti otvorena deset dana, a ulaz za sve je besplatan.