Tragično raskrižje napokon u fokusu: Stojak na teren doveo gradske službe

Nakon kobne nesreće na križanju Klaićeve i Kačićeve na teren su izašle gradske službe koje najavljuju veću suradnju s policijom i neke tehničke izmjene

Nažalost, u velikom broju slučajeva, tek kada se dogodi nesreća, počinju reakcije. Tako je bilo i nakon nesreće na križanju Klaićeve i Kačićeve u kojoj je život izgubio 9-godišnji dječak. Gradski zastupnik Tomislav Stojak, koji je već neko vrijeme upozoravao na kobno raskrižje, na teren je pozvao gradske službe.

– Iz resornog gradskog ureda reagirali su odmah nakon našeg priloga i vi ste o tome objavljivali vijesti. To je pohvalno. Javili su se i rekli idemo vidjeti što možemo napraviti da se sigurnost građana poboljša. Volio bih da nastavimo ovako surađivati. Gradski zastupnici su tu da pomognu gradskim uredima u rješavanju ključnih problema u Zagrebu – izjavio je nakon obilaska Tomislav Stojak.

Iako se ne znaju još konkretni tehnički zahvati, ovo je raskrižje napokon u fokusu.

– Predstavnici Gradskog ureda za promet su me uvjerili da će razmotriti s policijom neke tehničke stvari, bit će veće ophodonje, a kroz neko vrijeme očekujemo tehničke zahvate – dodaje Stojak.

Neke od zahvata koje Stojak spominje su veća vidljivost semafora i promjena njihovih intervala. Iako, dodaje Stojak, ne možemo utjecati na neodgovorne vozače, češća policijska ophodnja na kritičnim točkama svakako bi pridonijela sigurnosti građana.