HNS ZAGREBA: Razmišljaju li nadležni u Gradu Zagrebu o svojoj odgovornosti zbog nesreće na križanju Kačićeve i Klaićeve?

Prije gotovo tri i pol godine, Tomislav Stojak je od gradonačelnika Milana Bandića tražio da se hitno poduzmu sve potrebne radnje kako bi se kvalitetnije organizirao promet na raskršću Klaićeva/Kačićeva

Foto: Ilustracija

Gradska organizacija HNS-a Grada Zagreba traži od gradonačelnika i odgovornih službi Grada Zagreba da se konačno, nakon dugog niza godina, pokrenu po pitanju povećanja sigurnosti raskrižja Klaićeva/Kačićeva.

Izražavajući duboko žaljenje zbog teške prometne nesreće sa smrtnom posljedicom proteklog vikenda na križanju ulica Vjekoslava Klaića i Andrije Kačića Miošića, pri tome ne ulazeći u osobnu odgovornost sudionika u prometu, još jednom upozoravamo odgovorne u Gradu Zagrebu na nedostatnu sigurnost raskršća Klaićeve i Kačićeve, a koja uzrokuje česte i teške prometne nesreće – stoji u dopisu poslanom redakcijama.

Prije gotovo tri i pol godine, zagrebački HNS je putem svog gradskog zastupnika Tomislava Stojaka od gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića tražio da se hitno poduzmu sve potrebne radnje kako bi se povećala sigurnost sudionika u prometu, te kvalitetnije organizirao promet na raskršću Klaićeva/Kačićeva.

– Do danas, koliko nam je poznato, od niza konkretnih mjera, poduzeta je samo jedna – postavljanje nadzornih kamera, za koje nije jasno čemu uopće službe, iako je bilo nužno da se, prije svega, za raskršće Klaićeva/Kačićeva provede cjelovita prometno-tehnička analiza kako bi se povećala njegova sigurnost i u što je moguće većoj mjeri smanjio broj prometnih nesreća – dodaju HNS-ovci koji ovim putem traže odgovor na pitanje što će konačno Grad Zagreb i odgovorni uredi konkretno poduzeti da se poveća sigurnost raskršća, a ne da godinama slušamo jednu te istu priču, a ne poduzima se ništa konkretno?

– Prije više od tri godine predlagali smo konkretne mjere, Grad Zagreb je tada rekao da „akceptira dostavljene prijedloge“. Zanima nas što o tome misle danas nakon što je ugašen jedan mladi život. Smatramo da je konačno sazrelo vrijeme da se od „akceptiranja“ krene na konkretno djelovanje – poručuju iz Gradske organizacije HNS-a.