Na telefonskoj sjednici raspušten SDP u Novom Zagrebu – zapad

22. sjednica Gradskog odbora prekinuta je u četvrtak, 20. lipnja, na točki kojom su se trebali analizirati izborni rezultati za Grad Zagreb zbog ranijeg odlaska nekih članova te nedostatka kvorum. Ista ta sjednica, nastavljena je dan kasnije, ali telefonskim putem

Foto: Sarah Srdar Žiljak

​Mjesna organizacija SDP-a Novi Zagreb – zapad raspuštena je prošloga tjedna. S obzirom na to da je usprkos odluci Predsjedništva Gradske organizacije da se ne ide u koalicije sa Strankom rada i solidarnosti, to u ovoj gradskoj četvrti učinjeno, odluka nije neočekivana. Međutim, u krajnju je ruku neozbiljan način na koji je odluka donesena, kažu nam neki SDP-ovci.

Naime, 22. sjednica Gradskog odbora prekinuta je u četvrtak, 20. lipnja, na točki kojom su se trebali analizirati izborni rezultati za Grad Zagreb zbog ranijeg odlaska nekih članova te nedostatka kvorum. Ista ta sjednica, nastavljena je dan kasnije, ali telefonskim putem. U SDP-u su to opravdali “hitnošću donošenja odluka i zaključaka Gradskog odbora koji GO SDP Zagreb mora dostaviti Glavnom odboru SDP-H”.

Zbog kršenja Odluke Predsjedništva SDP Zagreb o nekoaliranju s listama HDZ i BM 365, izglasano je i da “sve organizacije pokrenu stranački postupak protiv svih članova Stranke koji su prekršili Odluku Predsjedništva o nekoaliranju s listama HDZ i BM 365 te dali podršku navedenim listama kako bi ostvarili većinu u vijećima”.

​Upravo se raspuštanju mjesnih organizacija bez jasnih kriterija i brisanju članova usprotivio​ sad već bivši tajnik GO SDP Zagreb Dominik Etlinger koji je djelomično i zbog toga podnio ostavku na funkciju koju je obnašao u stranci. Na njegovo mjesto postavljena je Sunčana Kunac.