Stanovnici Botinca guše se u smradu, povraćaju i imaju proljev

Vjeruju da uzrok njihovih problema leži u neispravnoj kanalizaciji i vodi koju piju.

Foto: Ivan Novosel

Otkako je rekonstruirana kanalizacija u Blatu, stanovnici Botinca žale se na neizdrživ smrad. No, problem je puno veći jer povraćaju i imaju proljev, a nitko im ne vjeruje, prenosi RTL.

“Užasno. Smrdi. Smrdi. Ne možemo više ovako. Neizdrživo. Strašno. Užas. Smrad, grozan smrad”, samo su neki od komentara stanovnika Botinca, točnije ulice Zlatareva zlata.

Vjeruju da uzrok njihovih problema leži u neispravnoj kanalizaciji i vodi koju piju.

“Vodu iz pipe uzeli su na analizu, a ni dan danas ne znam kakva je. Nitko ništa neće reći. Doma smo svi imali proljeve i povraćali smo. Ja vjerujem da ova voda nije ispravna i više je ne pijemo, kupujemo vodu”, rekla je Maja.

Njen susjed Tibor Marušić koji je medijima već otkrio kakve probleme imaju od radova na kanalizaciji dodaje da je u njegovoj stolici nađen rota virus.

“Mislite da je za to kriva kanalizacija? Nažalost mislim da je”, izjavio je.

Djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar poručuju da problem nije u vodi.

“Na temelju svih rezultata ne možemo potvrditi postojanje grupiranja na razini probavih simptoma radi izloženost vode na toj lokaciji”, rekla je Matijana Jergović iz Zavoda.

Stanovnike Botinca nedavno su obišli i neki gradski zastupnici koji su se sami angažirali i pokušali utjecati na nadležne da riješe problem, ali očito bez uspjeha.

U kanalizaciju je uloženo 1,2 milijuna kuna, a očito je došlo do nekog propusta. Portal Zagrebancija.com se već ranije s upitom oko ovog problema obratio podružnici Vodoopskrba i odvodnja iz koje su nam poručili: “Na predmetnoj lokaciji se nalazi okno javne kanalizacije koje služi kao privremeno okno za upuštanje sadržaja sabirnih i septičkih jama te je moguće da u trenutku nestručnog i nesavjesnog ispuštanja istog, dolazi do širenja neugodnog mirisa”.