Stanovnici Botinca guše se u smradu: Strahuju od epidemije bolesti

Stanovnici ulica Zlatarova Zlata i Filipa Latinovicza u naselju Botinec već se dva mjeseca guše u smradu koji dolazi iz slivnika na cesti.

Foto: Google Street View

Stanovnici ulica Zlatarova zlata i Filipa Latinovicza u naselju Botinec već se dva mjeseca guše u smradu koji dolazi iz slivnika na cesti.

Prije dva mjeseca kad su počeli osjećati smrad, završena je rekonstrukcija odvodnog kanala u ulici Zlatarova zlata. Stanovnici tih ulica smatraju da slivnici nisu spojeni po pravilima struke, a i poklopci šahtova su otvorenog tipa što pogoduje širenju mirisa. 

Svi slivnici u naselju spojeni su na novi odvodni kanal i kroz njega na mješovitu kanalizaciju u ulici dr. Luje Naletilića u kojoj kamioni istovaruju sadržaj septičkih jama iz okolnih sela.

Građanin koji nam je dojavio ovaj problem kaže da ljudi hodaju s majicom preko nosa po ulici jer je miris nepodnošljiv, a i strahuje da će zbog ove situacije izbiti epidemija neke bolesti.

Za odgovor smo se obratili podružnici Vodoopskrba i odvodnja iz koje su nam poručili: “Na predmetnoj lokaciji se nalazi okno javne kanalizacije koje služi kao privremeno okno za upuštanje sadržaja sabirnih i septičkih jama te je moguće da u trenutku nestručnog i nesavjesnog ispuštanja istog, dolazi do širenja neugodnog mirisa”.

Radovi na kanalizaciji koji su završili prije dva mjeseca stajali su 1,2 milijuna kuna, a smrad koji sada osjećaju im para nos. Zbog toga su za subotu najavili konferenciju za medije na kojoj će još jednom upozoriti na svoje probleme.