Sljemenska cesta otvorena za autobuse ZET-a, a u zadanim terminima propuštat će i automobile

Tijekom vikenda će se radovi obustavljati te će Sljemenska cesta biti otvorena.

Foto: Zagrebancija.com, Arhiva

Nakon što su se brojni skijaši, ali i ugostitelji požalili na odluku Grada Zagreba da se Sljemenska cesta od 13. siječnja, a zbog izgradnje žičare, zatvori za promet svakim radnim danom od 9 do 16 sati, kada je ujedno otvoreno i samo Skijalište Sljeme, iz Gradske uprave stigle su dobre vijesti.

Naime, kako stoji u obavijesti, Sljemenska cesta će biti zatvorena u navedenom terminu do 13. ožujka, ali ne i za autobuse ZET-a.

“Obavještavamo vas da će tijekom izvođenja radova na izgradnji žičare autobus s Mihaljevca na Tomislavov dom i dalje prometovati. Djelatnici sektora za komunalno i prometno redarstvo će propuštati i prometovanje osobnim automobilima, usporedno s autobusom”, odgovorili su nam danas iz Gradskog ureda za mjesnu samoupravu na naš upit koji smo poslali još u petak.

Drugim riječima, to znači da će se u terminima kad po redu vožnje na Sljeme voze autobusi ZET-a, u 11:30 i 13:50, do Skijališta moći doći i osobnim automobilima.

“Tijekom vikenda će se radovi obustavljati te će Sljemenska cesta biti otvorena”, dodaju iz resornog gradskog ureda.

Podsjetimo, skijaške staze na Sljemenu su otvorene u subotu 11. siječnja. Građani mogu skijati na Crvenom spustu i Bijeloj livadi svakim radnim danom od 9 do 16 sati, a noćnog skijanja do daljnjeg nema. Međutim, prema vremenskim prognozama, uskoro će zahladiti pa će sljemenski snježni topovi uskoro vjerojatno moći zasnježiti i Zeleni te Plavi i Bijeli spust čime bi se za građanstvo moglo otvoriti svih pet staza.