Skijalište Sljeme otvorili za građanstvo, Grad im zatvara cestu

Bacili su mrlju na lijepu vijest sa Sljemena.

Foto: Skijalište Sljeme

Nakon najboljih svjetskih slalomaša i slalomašica, sljemenske skijaške staze konačno su otvorene i za građanstvo. Na Crveni spust i Bijelu livadu ove je subote pristigao velik broj zaljubljenika u zimske sportove.

“Crveni spust je malo popustio i fenomenalan je, super nam je na Sljemenu. Dođemo ujutro, skijamo na domaćem terenu pa smo u 14 već doma na ručku”, izjavila nam je u prolazu jedna skijašica na silasku sa Žičare Trosjed, spremna da se po treći put danas spusti niz stazu za iskusnije.

Početnicima je namijenjena Bijela livada, a u njenom dnu inače su dobrodošli i sanjkaši, no zbog nestašice snijega zasad nemaju gdje uživati u snježnim radostima.

Zima je iznimno topla, ali ako je vjerovati dugoročnim prognozama, uskoro bi mogla pokazati zube što ekipa sa Sljemena željno priželjkuje.

“Već ovoga vikenda bi trebao doći minus, doduše na samo tri do četiri sata. U novi tjedan ulazimo s toplim vremenom, ali onda se naziru temperature ispod nule. Tada ponovno imamo uvjete za izradu umjetnog snijega i, ako se prognoze ne promijene, mogli bismo otvoriti i skijanje u noćnom terminu”, otkrio je voditelj zasnježenja i skijaških staza Igor Žiljak.

Skijalište je trenutno otvoreno svakim radnim danom od 9 do 16 sati. Cijene dnevnih karata subotom i nedjeljom iznose 50 kuna za djecu do 15 godina, 70 kuna za seniore iznad 65 godina, a 100 kuna za odrasle. Radnim danom djeca do 15 godina morat će izdvojiti 40 kuna, stariji od 65 godina 50 kuna, a odrasli 70 kuna.

Mrlju na lijepu vijest sa Sljemena bacio je Grad Zagreb iz čijeg je Gradskog ureda za mjesnu samoupravu stigla vijest da se, zbog izgradnje žičare, Sljemenska cesta zatvara za promet u ponedjeljak 13. siječnja svakim radnim danom od 9 do 16 sati, baš kada je Skijalište otvoreno za građane.

Takva prometna regulacija, a koja se odnosi na dio Sljemenske ceste od Blizneca do vrha, trebala bi biti na snazi do 13. ožujka.

Zašto se sa zatvaranjem ceste nije moglo pričekati, upitali smo Grad Zagreb još u petak, ali odgovor do zaključenja članka, više od 24 sata kasnije, nismo dobili.