Završio Advent u Zagrebu: Na Tomislavcu klizalo preko 80 tisuća ljudi

Na Zrinjevcu je svakoga dana uživalo nekoliko desetaka tisuća posjetitelja.

Foto: Press materijal

U utorak 7. siječnja službeno je završio Advent u Zagrebu, manifestacija koja je metropolu tijekom blagdana pretvorila u omiljeno odredište brojnih turista iz Hrvatske i inozemstva.

Dok se sliježu dojmovi posjetitelja iz cijeloga svijeta, koji su i na društvenim mrežama objavljivali uspomene iz Zagreba, samome kraju uskoro će se privesti i demontaža svih adventskih lokacija. 

Advent na Zrinjevcu i ove je godine bio posebna adventska lokacija, koja je posjetiteljima svakoga dana ponudila dva koncerta uživo na zrinjevačkom glazbenom paviljonu, a poseban doživljaj osigurali su i koncerti klasične te duhovne glazbe. Održano je 67 koncerata bendova i glazbenika iz Zagreba, Hrvatske i Europe, a na Zrinjevcu je svakoga dana u jedinstvenom ugođaju uživalo nekoliko desetaka tisuća posjetitelja.

Zrinjevac će mnogima ostati upamćen i kao blagdanski gastronomski raj.  Naime, čak 22 jela koja imaju važno mjesto u našoj autohtonoj kontinentalnoj zimskoj kuhinji posjetitelji su mogli probati na Zrinjevcu, u novom ruhu, sa suvremenim „twist-om“. Projekt Apetitlih realiziran je u suradnji s timom Gourmet Experience Croatia.

Foto: Press materijal

Također, 26 hrvatskih manufaktura svoje je rukotvorine predstavilo posjetiteljima, među kojima su brojni pronašli božićne poklone za svoje najmilije. Valja spomenuti i tri humanitarne adventske kućice putem kojih su se skupljale donacije i čiji je prihod namijenjen za humanitarne svrhe. 

Ledeni park, najveći klizališni kompleks na otvorenom u ovome dijelu Europe, privukao je više od 80 tisuća klizača. Točnije, u Ledenom parku klizale su 80.142 osobe.

Uz neponovljiv doživljaj klizanja na otvorenom, u romantičnoj atmosferi bajkovito dekoriranog klizališta, Ledeni park na Trgu kralja Tomislava ponudio je i bogat izbor gastronomskih delicija pripremanih u kuhinjama poznatih hrvatskih restorana. 

Na Trgu kralja Tomislava održalo se i izvlačenje startnih brojeva za slalomsku utrku Snježna kraljica, a Ledeni park bio je ujedno i medijski najeksponiraniji događaj Adventa u Zagrebu, mjesto s kojeg su svoje reportaže i javljanja radila sve nacionalne i mnogobrojne europske medijske kuće. 

Foto: Press materijal

Advent u Maksimiru, najšarenija bajka za cijelu obitelj, privukla je i male i velike. Održana su 22 koncerta, te čak 18 predstava za djecu! Najmlađe posjetitelje posebno je oduševio dječji doček nove godine, s animacijama i radionicama za djecu. Tijekom svih 40 dana, bile su organizirane radionice u suvremenim grijanim paviljonima prilagođenima djeci od najranije dobi, kao i brojne edukativno-zabavne aktivnosti za mlade, a ovogodišnje izdanje ostat će upamćeno i po otvaranju prvog adventskog koturališta na otvorenome, na preko 400 kvadrata.