SPREMA SE KOMPLETNA OBNOVA BRITANCA: Gradit će se podzemna garaža i obnoviti fasade

Kroz godinu dana na Britanac bi trebali stići bageri kako bi kompletan prostor ovog Zagrepčanima najljepšeg trga dobio novo ruho

Foto: Sarah Srdar Žiljak

U centru grada Milan Bandić godinama najavljuje gradnju novih javnih garaža. Jednu ispod  Hrvatskog narodnog kazališta, drugu ispod Dolca, treću na Zrinjevcu kod Arheološkog muzeja, te posljednju između dva zelena vala. No, sada je otkrio kako se na njegovom popisu krije još jedna koja bi trebala biti izgrađena već iduće godine i to na Britanskom trgu koji očekuje još zahvata nakon što je ovoga ljeta dio tog Zagrepčanima najljepšeg trga dobio novo ruho.

– Ovdje će biti podzemna garaža, uredit ćemo fasade svih okolnih zgrada, te prostor tržnice – kazao je Bandić i najavio početak radova kroz godinu dana.

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik često je isticao kako je Zagrebu uzor Beč, pa je tako 2015. godine u sklopu najave gradnje garaža na prostoru Donjeg grada izjavio da se u Beču nalaze čak 204, te kako će on sve pobrojane izgraditi u roku od tri godine, odnosno do 2018. godine.