Folka dobila vježbalište na otvorenom za mlade i stare

Ovu aktivnu zonu besplatno će moći koristiti umirovljenici, tinejdžeri, rekreativci i profesionalni sportaši, odnosno svi zainteresirani za aktivan život

Mirza Džomba i Antonija Blaće, veleposlanici projekta Pokret za radost, Foto: Krasnodar Peršun

U Folnegovićevu naselju otvoreno je vježbalište na otvorenome na kojemu će se građani svakodnevno moći besplatno rekreirati. U neposrednoj je blizini svoje poslovne zgrade, pokraj Osnovne škole Lovre pl. Matačića u Laurenčićevoj ulici, Coca-Cola HBC Hrvatska uredila posebnu aktivnu zonu kako bi doprinijela obogaćivanju sadržaja u svojemu susjedstvu, ali i svoje zaposlenike potaknula na više kretanja.

Zagrebačka je aktivna zona jedna od ovogodišnjih jedanaest koje će do kraja 2017. u okviru svojega društveno odgovornog projekta Pokret za radost Coca-Cola otvoriti diljem Hrvatske.

– Svjesni važnosti koju imaju u povećanju kvalitete života našim se sugrađanima trudimo omogućiti što veći broj sportsko-rekreacijskih sadržaja. Stoga nimalo nismo dvojili u pružanju podrške ovomu projektu koji je izvrstan pokazatelj dobre suradnje privatnoga i javnoga sektora. Sretan sam da smo zajednički pronašli mjesto uistinu dostupno pripadnicima različitih generacija koji žive u susjedstvu, ali i u ostalim dijelovima grada – rekao je na otvorenju vježbališta kje se održalo u sklopu Dana Folke zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Cilj je projekta vježbanje učiniti besplatnim, odnosno dostupnim svima, stoga Coca-Cola ovu aktivnu zonu u Zagrebu predaje u trajno vlasništvo i na slobodno korištenje njegovim građanima i posjetiteljima. Ukupno je na raspolaganju šest sprava za vježbanje kojima se ciljano mogu jačati mišići cijeloga tijela, a njima će se moći koristiti svi zainteresirani za aktivan život, od umirovljenika do profesionalnih sportaša, bez obzira na dob i tjelesne mogućnosti.