NAJAVLJENA NOVA SKIJAŠKA SEZONA 2018/2019

Od skijaša se očekuje da će ući u plasmane druge vožnje, dok se od Filipa Zubčića očekuje još bolji rezultat, ulazak u prvu jakosnu skupi

Hrvatski skijaški savez održao je konferenciju za novinare uoči početka nove natjecateljske sezone. Ove godine po prvi puta Hrvatska ima četiri predstavnika u muškom slalomu.

– U muškom slalomu smo došli do kvote četiri, zahvaljujući bodovima Mateja Vidovića, Eliasa Kolege i ukupnoj pobjedi u slalomu na Europskom kupu – istaknuo je direktor Hrvatskog skijaškog saveza, Vedran Pavlek.

Muški slalom odvozit će četiri predstavnika A reprezentacije, Filip Zubčić, Matej Vidović, Elias Kolega, Istok Rodeš, dok za Leonu Popović nije sigurno u kojim će utrkama moći sudjelovati zbog ozljede koljena.

– Još nešto od većih novosti u ovoj sezoni je, nažalost, ukidanje kombinacije. Uskoro će biti donešena odluka na Vijeću FIS-a da nema kombinacije na utrkama Svjetskog kupa, Svjetskog prvenstva i na Olimpijskim igrama u budućnosti – poručio je Pavlek.

 

 

 

 

 

Na konferenciji veliku potporu svima dao je i trener savjetnik hrvatske skijaške reprezentacije, Ivica Kostelić.

– Bilo mi je veliko zadovoljstvo biti uz njih prošle godine i svjedočiti da oni imaju koristi od mojih savjeta, koji su bili dobro prihvaćeni. Nadam se da ćemo sve ono što smo radili prošle godine, da ćemo nadograditi ove. Posebne nade polažemo u ovu našu slalomsku ekipu koja mislim da ima kvalitetu da postiže dobre rezultate – zaključio je Kostelić.

Od skijaša se očekuje da će ući u plasmane druge vožnje, dok se od Filipa Zubčića očekuje još bolji rezultat, ulazak u prvu jakosnu skupinu.