TOMISLAV STOJAK: ‘Problemi sa smećem moraju biti riješeni odmah!’

Na današnjoj konferenciji za medije gradski zastupnik i predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak upozorio je na neodrživo stanje u Zagrebu po pitanju odvoza smeća

Foto: Press materijal

– Zagrepčani ne smiju biti taoci nesposobne gradske uprave i Zagrebačkog holdinga. Dakle, Holding koji je odgovoran za vršenje komunalnih usluga nije u stanju riješiti problem nagomilanog smeća, koje se odlukom gradonačelnika odvozi u Zagrebu samo dva puta tjedno. Na koji ćemo način biti spremni na odvajanje otpada kada nismo u stanju pokupiti trenutni otpad koji se prelijeva preko kontejnera? Kako su nas i zašto gradska uprava i Holding uopće doveli u ovakvu situaciju? Da li se tu radi i o namjeri da se situacija s otpadom dovede do apsurda pa da se onda moraju tražiti brzinska i upitna rješenja? – upitao se gradski zastupnik Tomislav Stojak.

Čitav grad je zatrpan smećem, pogotovo plastikom, istaknuo je Stojak, a kako je neslužbeno doznao, situacija bi se mogla popraviti tek idućeg tjedna.

– Očito je da trebamo biti jako zabrinuti za poslovanje Holdinga i kvalitetnu komunalnu uslugu u gradu, jer osim gubitaka od 53 milijuna kuna u prvih šest mjeseci u poslovanju ZET-a, problema s odlukom o javnoj rasvjeti, odluci o otpisu dugova milijunašima, i ovaj najnoviji slučaj sa smećem je dokaz da je nešto jako trulo u poslovanju uprave i Holdinga – dodao je Stojak.

Tomislav Stojak zaključio je kako građani Zagreba ne smiju biti taoci nesposobne uprave i Holdinga, a nadležne je pozvao da građanima pruže komunalnu uslugu kakvu plaćaju.