MISLI KAO LOKALAC: Drugo izdanje zanimljivog vodiča za turiste

Info centar Hello Zagreb drugu godinu zaredom izdao je mapu Zagreba namijenjenu prvenstveno stranim turistima, što ne znači da Zagrepčani neće naći nešto za sebe u njoj

USE IT Zagreb mapa doživjela je svoje drugo izdanje. Mapa je nastala kao dio projekta USE IT EU, a u sklopu kojeg volonteri rade mape za strane turiste, a u kojoj grad predstavljaju kroz oči lokalnog stanovnika. Osim zanimljivih lokacija u mapi možete pronaći i brojne savjete o tome kako se ponašati kako lokalac.

– U našem novom izdanju imamo i glavnu junakinju koja vas vodi kroz cijelu mapu, radi se o kontesi Neri. Ove godine smo se usredotočili na skriveni Zagreb, na neke stvari koje znaju samo pravi pravcati purgeri. U mapi se nalazi i rubrika Act Like a Local (Ponašaj se kao lokalac), a u kojem otkrivamo neke sitnice koje mi prakticiramo, čak i neke kojih se sramimo. Drink Like a Local (Pij kao Lokalac), tu smo se usredotočili na neka Craft piva. I naravno, tu je i hrana koju konzumiramo, eventi koje posjećujemo i malo povijesti jer, osim što je zabavan, želimo da ovaj vodič bude i informativan – objašnjava Anita Tutić, voditeljica marketinga i prodaje info centra Hello Zagreb.

Uz Zagreb još 35 europskih gradova može se pohvaliti ovakvim vodičem. Svaki od tih gradova ima svoj USE IT info pult te uključuje mape svih ostalih gradova, pa tako i Zagreba. Moramo se složiti kako je ovo odličan način promocije hrvatske metropole, koja iz godine u godinu postaje sve poželjnija turistička destinacija. Svoj besplatni primjerak mape možete podići u Hello Zagreb info centru na adresi Radićeva 14 od 9 sati ujutro do 21 sat navečer.