BERNARDIĆ: “Dominik je dobar dečko, a izbora u zagrebačkom SDP-u još neko vrijeme neće biti”

Unutarstranački izbori moraju se održati šest mjeseci od lokalnih izbora, što bi značilo do kraja studenog. Kad točno, odlučit će gradska organizacija SDP-a nakon izmjena staturnih odredbi koje pripremaju

Tajnik SDP-a Zagreb, Dominik Etlinger, prvi se uključio u utrku za predsjednika te gradske organizacije. Imena njegovih protukandidata još uvijek službeno nisu poznata, no spominje se kako će jedan od njih biti Rajko Ostojić, blizak šefu SDP-a. Stoga je upravo pred Davorom Bernardićem jedan od najtežih zadataka – ostati neutralan.

– Dominik je dobar dečko. Bio je tajnik zagrebačke organizacije i na neki smo način zajedno najodgovorniji za rezultat SDP-a u Zagrebu. Zajedno smo surađivali kao predsjednik i tajnik – kaže predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Etlinger je kampanju već počeo, a narednih tjedana posvetit će se radu na terenu. To je uvijek i radio. S pravom je zaslužio titulu jednog od najaktivnijih gradskih zastupnika u prošlom sazivu, stoga je još manje jasno zbog čega sada nije bio na takozvanom “ulaznom” mjestu za Skupštinu.

– Mislim da je bio 12. ili 13. od naših u zagrebačkoj organizaciji. Imali smo koalicijsku listu s Ankom Mrak-Taritaš. Bio je na listi među prvima, uz potpredsjednike, ljude koji vode najveće organizacije na terenu. Moram priznati da ne razumijem pitanje – odgovorio je Bernardić novinarima kada su ga upitali zbog čega se smjestio tako “nisko”, odnosno na 23. mjesto jer je bila riječ o koalicijskoj listi.

U prošlom sazivu SDP je u Skupštini imao 12 zastupnika. Etlinger tvrdi kako zapravo nisu jasni kriteriji prema kojima su se slagale liste i najavljuje kako će i to, ako postane šef zagrebačkog SDP-a biti promijenjeno. No, Bernardić upozorava novinare da ne trče pred rudo.

– Kad je dobro, to svi prihvate, a kad je zlo, onda je uvijek kriv prvi. To je tako u životu i politici, svima želim svu sreću. Međutim, izbora u zagrebačkom SDP-u još neko vrijeme neće biti – dodaje Bernardić.

O tome kad će biti, kaže prvi čovjek SDP-a, odlučit će Gradska organizacija stranke nakon izmjena statutarnih odredbi koje pripremaju, ali o kojima se točno još ništa ne zna.