Zagrebački HNS napustilo stotinjak članova, većina njih djelovat će nezavisno

Od 78 HNS-ovih vijećnika na razini gradskih četvrti i mjesnih odbora, iz stranke je izašlo njih dvadesetak. Više od 75 posto članova, vijećnika u gradskim četvrtima i mjesnim odborima je ostalo u HNS-u, otkrio nam je Tomislav Stojak

Foto: Jabuka TV

Događanja s nacionalne razine, odrazila su se i na gradske organizacije političkih stranaka. Nije od toga mogao pobjeći ni HNS koji je izgubio dio članstva nakon potpisivanja koalicije s HDZ-om na državnoj razini, no stranka usprkos tome, tvrde, normalno funkcionira.

– Ne možemo govoriti o nikakvom masovnom odlasku članstva, dapače radi se o manjem broju ljudi. Konkretno, do danas ih je izašlo stotinjak što na 1.400 članova HNS-a nije brojka koja bi nas trebala zabrinjavati u smislu da ne možemo raditi. Naravno, niti jedan odlazak nije dobar i željeli bismo da su svi ti naši dojučerašnji kolege ostali s nama, no oni su izabrali neki svoj drugi put – ističe član Predsjedništva HNS-a Tomislav Stojak.

Dakle, oko Stojaka je još uvijek okupljena većina, a oni koji su odlučili popuniti i predati ispisnice bit će članovi nove stranke koju osniva Anka Mrak-Taritaš, no dio je odabrao djelovati nezavisno.

– Nadam se da ćemo neke ponovno kroz neko vrijeme vidjeti u HNS-u jer su počeli javljati da su ipak možda prenaglili sa svojom odlukom – otkriva nam Stojak.

– Od 78 HNS-ovih vijećnika na razini gradskih četvrti i mjesnih odbora, iz stranke je izašlo njih dvadesetak. Više od 75 posto članova, vijećnika u gradskim četvrtima i mjesnim odborima je ostalo u HNS-u – dodaje Stojak.

Pripreme za unutarstranačke izbore i nastavak Zagrebačkih razgovora

I pred zagrebačkim HNS-om su unutarstranački izbori. Dosadašnju predsjednicu Anku Mrak-Taritaš u fotelji bi, vrlo vjerojatno, mogao zamijeniti Tomislav Stojak, jedan od zagrebačkoj javnosti najpoznatijih članova te stranke, ponajviše zahvaljujući vlastitom angažmanu na terenu, ali i u Skupštini gdje se nije libio kritizirati rad gradonačelnika, Gradske uprave i biti glas građana.

– Ljudi unutar HNS-a zaslužuju na čelu gradske organizacije čovjeka koji je svaki dan s njima. Ja tako radim godinama i imam njihovu podršku. Želim s njima izgraditi još bolji i kvalitetniji HNS, no što je bio posljednje četiri godine. Pokazat ćemo u predstojećem razdoblju da istinski brinemo o svakom građaninu, da želimo dobro ovome gradu i podržat ćemo projekte koji nama stanovnicima Zagreba znače kvalitetniji život – zaključuje Stojak.

Nakon završetka godišnjih odmora se nastavljaju i Zagrebački razgovori, projekt u sklopu kojega ovaj zastupnik posjećuje zagrebačke kvartove i sluša, te u kontaktu s gradskim tijelima, rješava probleme svih sugrađana.