HNS za ostanak Ubera u Hrvatskoj: “Pozivamo na zajednički dogovor o regulaciji”

Pojavile su se informacije kako će Prometna inspekcija Ministarstva zatražiti sudsku zabranu korištenja aplikacije Uber u Hrvatskoj

Potaknut raspravama o Uberu i sve zaoštrenijom javnom komunikacijom, HNS poziva sve strane na konstruktivan dogovor i smirivanje strasti, jer je očito da postoji potražnja za uslugom Ubera.

– U vrijeme razvoja novih tehnologija i želje za što slobodnijim tržištem i što jeftinijim uslugama, potreba za Uberom sasvim je logična, a rast modernih tehnologija u 2017. godini neminovan i nipošto se ne smije kočiti. Kao liberalna stranka zalažemo se za podršku inovacijama i novim rješenjima koja će svakome dati priliku da odluči što je za njega najbolje – stoji u njihovom priopćenju.

– HNS je za liberalizaciju tržišta, ali uz jasan regulacijski okvir koji podrazumijeva nedvosmislena prava, kao i odgovornosti. Stoga, još jednom pozivamo sve strane na dogovor i poštivanje regulative te ćemo u svakom trenutku biti na raspolaganju za iznalaženje najboljeg rješenja – kažu iz HNS-a.

Podsjetimo kako su taksisti iz cijele Hrvatske 21. lipnja upravo zbog Ubera blokirali Ulicu grada Vukovara. Smatraju da Uber posluje nelegalno. Tražili su da im Ministarstvo prometa, mora i infrastrukture zabrani rad. Sada su se pojavile informacije kako će Prometna inspekcija Ministarstva zatražiti sudsku zabranu korištenja aplikacije Uber u Hrvatskoj. Zabrana bi, nagađa se, trebala biti tek privremena, budući da se trenutno radi na izmjenama Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.