Bandić s dnevnog reda sjednice Gradske skupštine povukao točku o ŠRC Svetice

28. rujna zastupnici Gradske skupštine Grada Zagreba neće raspravljati o ŠRC Svetice, to će učiniti tek u studenom

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić službeno je obznanio kako se na sjednici Gradske skupštine 28. rujna neće raspravljati o ŠRC Svetice. Kao razlog povlačenja ove točke s drvenog reda navodi šumove koji su se do sada događali u komunikaciji o ovom pitanju.

– Pročelnici Ivica Lovrić i Sanja Jerković i predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza će s predsjednicima klubova sjesti u Gradsku skupštinu i  sve dok se ne usuglase stavovi ova točka neće doći na dnevni red sjednice Gradske skupštine. To je moj stav, točku povlačim. Ona će na red doći u 11. mjesecu. Odgađanje od mjesec dana neće nam naštetiti, ako smo čekali 100 godina da se izgradi nogometni kamp možemo sačekati još mjesec dana da se usuglase stavovi – rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Na pitanje hoće li na Sveticama osim nogometnog biti i atletski centar kao što je prvotno i zamišljeno, zagrebački gradonačelnik dao je jasan odgovor:

– Je li vi trčite ujutro? Ne baš, je l’ tako? Znate li da sam ja ljubitelj atletike i da ja trčim? Zato nemojte gradonačelniku uzimati njegovu ljubav. Ja kao strastveni trkač, maratonac i supermaratonac neću dozvoliti da ostanemo bez atletske staze bilo gdje, pa tako i na Sveticama – zaključio je Milan Bandić.

Upravo su na sporni aneks ugovora i na jučerašnjoj press konferenciji svoj stav iznijeli Sandra Švaljek i Darinko Kosor:

Na ŠRC Svetice neće biti atletskog centra?