Na ŠRC Svetice neće biti atletskog centra?

Gradski zastupnici s Nezavisne liste Sandre Švaljek i HSLS-a tražit će od gradonačelnika da povuče ovu točku s dnevnog reda sjednice

Pred gradske zastupnike u četvrtak na sjednicu Gradske skupštine dolazi i Zaključak o davanju prethodne suglasnosti i aneks ugovora za ŠRC Svetice, kojim se smanjuje veličina građevinskog objekta za 20 posto.

-Ne znamo točno koji dio neće biti izgrađen, ali sumnjamo da je upravo riječ o atletskom centru – izjavila je na današnjoj press konferenciji zastupnica Sandra Švaljek.

Prvotni ugovor, sastavljen 2014. godine, tvrdi Švaljek, bio je nedefiniran i nedorečen, ali se s gradnjom željelo krenuti što prije. Sada, dodaje Švaljek, bilo bi najbolje da se raskine ugovor između HNS-a i Grada Zagreba. Isti ugovor, donesen je za vrijeme predsjedavanja Darinka Kosora Gradskom skupštinom.

-Ovo je jedna vrsta i prevare gradskih zastupnika, jer su bili obmanuti kada je gradonačelnik rekao da će ovo biti nogometno-atletski centar, a ovo će sada biti nogometni kamp na gradskom prostoru. Radi se o prevari i zloupotrebi gradske imovine, gradonačelnik treba povući prijedlog. Pozivam sve zastupnike da glasaju po savjesti i sjete se za što su glasali prije dvije i pol godine- izjavio je Darinko Kosor.

Također, u aneksu se i prvi puta navodi tvrtka Svetice Sport, koja bi trebala izvoditi radove.

-Vidimo da je moguće da se zakup produži do 2036. godine, znači za sedam godina bez ikakvog javnog natječaja. Mislimo da tu ima jako spornih momenata i da se radi o poslu koji je dvojben i štetan za građane – dodala je Švaljek.

-Grad još nije razrješio odnose sa Crkvom, mi poklanjamo na 20 godina zemljište firmi koja sutra može biti privatna isključivo za nogometni kamp, a građani Grada Zagreba, nemaju interesa ondje gdje nema ateltike – zaključio je Kosor.

Iza tvrtke Svetice Sport stoji i HNS, a direktorom tvrtke imenovan je Igor Kodžoman.