Bandić pobijedio u devet od 17 gradskih četvrti: I dalje je najpopularniji u rubnim dijelovima grada

Gornju i Donju Dubravu HDZ-ovcima je "uzela" Stranka rada i solidarnosti za koju se odlučio najveći broj birača u Novom Zagrebu - zapad, Peščenici - Žitnjak, Stenjevcu, Podsusedu - Vrapču, Podsljemenu, Sesvetama i Brezovici

Tek ćemo vidjeti hoće li lokalni izbori značiti i promjenu gradonačelnika u Zagrebu, no što se tiče gradskih četvrti, birači su većinom glasova povjerenje dali Bandićevoj Stranci rada i solidarnosti. Pobjedu su odnijeli u 9 od 17 zagrebačkih četvrti.

U Donjem gradu najviše njih zaokružilo je listu SDP-a i HNS-a, isto kao i 2013. godine. Gornji Grad – medveščak dobio je HDZ, dok je u proteklom mandatu najviše glasova imao SDP. Trnje je još jednom pokazalo da je utvrda SDP-a, kao i Novi Zagreb – istok, a u Maksimiru je najviše glasova dobio HDZ. Peščenicu – Žitnjak iz SDP-ovih ruku je preuzela Bandićeva stranka što je slučaj i u Novom Zagrebu – zapad. To ni ne čudi previše jer je riječ o četvrtima u kojima glavnu riječ vode bivši SDP-ovci, a sada Bandićevci.

SDP i dalje favorizira najviše birača na Trešnjevci – sjever i jug. “Crveni” su isto tako najviše glasova dobili na Črnomercu gdje su prvi bili i 2013. godine, ali predsjednik Vijeća bio je HDZ-ov Josip Jelić koji je i sada nosio listu svoje stranke koja je drugi izbor glasača ovog dijela grada.

Gornju i Donju Dubravu HDZ-ovcima je “uzela” Stranka rada i solidarnosti za koju se odlučio najveći broj birača u preostalim gradskim četvrtima: Stenjevcu, Podsusedu – Vrapču, Podsljemenu, Sesvetama i Brezovici.