BITKA ZA ZAGREB: Bandić i Mrak – Taritaš u dva tjedna moraju se pripremiti za finale

Građani s pravom glasa pokazali su kako ih ne zanimaju izbori ili kandidati koji su se našli na listama. Na birališta u Zagrebu je izašlo njih 47,66 posto

Konačni rezultati DIP-a potvrdili su ono o čemu se tjednima govorilo – u 2. krug izbora za gradonačelnika Zagreba odlaze Milan Bandić kojem je povjerenje dalo 30,87 posto birača i Anka Mrak – Taritaš koju je zaokružilo njih 24,48 posto.

– Zahvaljujem svima koji su dali povjerenje gradonačelniku Bandiću – bivšem, sadašnjem i budućem. Relativni smo pobjednici na svim razinama – u mjesnim odborima, vijećima gradskih četvrti, Gradskoj skupštini i za gradonačelnika. Početak kraja je kad se političke suparnike podcijeni, a kraj kad ih se precijeni. U ova dva tjedna ćemo na toj razini raditi i završiti posao 4. lipnja – rekao je Milan Bandić koji je već u 7 ujutro u ponedjeljak otvorio novouređeno igralište NK Maksimir.

Građani s pravom glasa pokazali su kako ih ne zanimaju izbori ili kandidati koji su se našli na listama. Na birališta u Zagrebu je izašlo njih 47,66 posto, no glasalo je 47,62 posto (286 manje). Isto tako 1,03 posto (3.392) listića su nevažeći.

– Idemo u novu utakmicu u kojoj će se postaviti referendumsko pitanje – žele li građani promjene u Zagrebu. Pozivam sve građane da izađu na izbore u drugom krugu i vjerujem da ćemo 4. lipnja slaviti jedan drugačiji, otvoreni, transparentan grad – onakav grad kakav zaslužujemo. Vjerujem da Zagreb ima neku drugačiju budućnost – poručila je jutros putem društvenih mreža Anka Mrak – Taritaš.

Finalna utakmica za Zagreb održava se 4. lipnja. Birači u Zagrebu za dva tjedna neće popunjavati četiri listića, već samo jedan. Na tom jednom će, pak, moći birati između samo dvije osobe. Ponuđeni su im Milan Bandić i Anka Mrak – Taritaš. Glasanje je jednostavan, brz i bezbolan postupak, ali imajte na umu da odlučujete o sudbini Zagreba u naredne četiri godine.