‘Animafest’ dovodi svjetski poznata imena animacije i stripa

Svečano je otvoreno 27. izdanje Svjetskog festivala animiranog filma 'Animafest'. Za vrijeme trajanja, posjetitelji će moći uživati u više od 350 umjetničkih animiranih filmova na brojnim lokacijama u gradu

Već dugi niz godina Festival animiranog filma prepoznatljivi je kulturni simbol naše metropole.

– Od 1972. godine, Zagreb je ponosni domaćin ‘Animafesta’. To je vrijedna manifestacija koja, osim naših sugrađana, privlači brojne međunarodne goste i posjetitelje – istaknula je Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, kojoj je pripala čast da otvori ovogodišnji Festival.

Uz pregršt novi i starih filmova, 27. izdanje ‘Animafesta’ nudi i raznolik popratni program za sve uzraste.

– U ponudi su razni tematski programi, vezani uz strip i animaciju, retrospektive, izložbe, predavanja, site-specific filmovi i još brojni sadržaji. Posebna mi je čast najaviti masterclass, koji će održati oskarovac Michaël Dudok de Wit. Uz to, imamo i poseban dio programa za djecu, u koji su uključene radionice za računalne igre – izjavio je Daniel Šuljić, umjetnički ravnatelj ‘Animafesta’.

Kao i proteklih godina, kulturna manifestacija privlači velik broj posjetitelja.

– Vjerujemo da dobar glas, koji dolazi s ‘Animafesta’, pomaže turističkoj i svakoj drugoj promociji Grada Zagreba i Republike Hrvatske – dodala je Pavičić Vukičević.

Svjetski festival animiranog filma trajat će do 10. lipnja na više lokacija u gradu, a program možete pronaći na: http://www.animafest.hr/